Mario Kart 8 al 1,2 miljoen keer over de toonbank

Mario Kart 8 al 1,2 miljoen keer over de toonbank
De verkoop van de Wii U zit al geruime tijd in het slop, maar met de komst van Mario en zijn kartrijdende vrienden lijkt het tij eindelijk te keren voor Nintendo’s gameconsole.

Keer op keer werden de (verlaagde) verkoopdoelstellingen voor de Wii U niet gehaald. Iets dat onder meer was te wijten aan de vertragingen in de ontwikkeling van nieuwe Wii U-spellen. De komst van Mario Kart 8 zorgt voor een opleving, want sinds vrijdag is de game al 1,2 miljoen keer verkocht.

Nintendo-topman Reggie Fils-Aime zegt daarover:

“The early response to Mario Kart 8 demonstrates that the best days for Wii U are still ahead. This year’s E3 is just days away, and it will be all about the future games for Nintendo platforms. This milestone is a great place to start!”

In ander nieuws: Chart-Track concludeert dat de verkoop van de Wii u met 666 procent is gestegen in Engeland. Dit komt voornamelijk omdat Nintendo het racespel in een bundel met de console verkoopt. Volgens Chart-Track zijn 82% van alle recent verkochte Wii U’s een Mario Kart 8-bundel.

Sinds het verschijnen van Super Mario Kart voor de SNES in 1992 zijn er al 101,3 miljoen exemplaren van de komische racetitel verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *