Mario Kart 8 Deluxe nu al een historisch succes

Auteur: , Geen reacties
Mario Kart 8 meer dan 2 miljoen keer verkocht

Mario en Luigi zijn meer in trek dan ooit tevoren.

Mario Kart is een van de grootste toppers die Nintendo kent op haar consoles. De game is inmiddels al in heel wat versies verkrijgbaar, van handheld tot console inclusief bijpassend stuurtje. Dat Mario Kart 8 (Deluxe) voor de Nintendo Switch een succes zou worden, is dan ook niet zo gek. De laatste cijfers zijn echter indrukwekkender dan gedacht.

Nintendo maakte vandaag namelijk bekend dat Mario Kart 8 Deluxe voor de Nintendo Switch de snelst verkopende Mario Kart-game in de historie van de franchise is. Het vorige record was in handen van de Wii-versie van het spel met 433.900 verkochte exemplaren in de Verenigde Staten op de dag van release.

Met een verbazingwekkend verkocht aantal van 459.000 op de releasedatum van 28 april dit jaar stoot Mario Kart 8 Deluxe de Wii-versie van de troon. Naast dit positieve nieuwtje lichtte Nintendo ook nog even toe dat het op dit moment 2,7 miljoen verkochte Switch-consoles heeft verkocht.

Niet alleen de verkoopcijfers van de nieuwste Mario Kart zijn indrukwekkend: ook de recensenten zijn lovend over het spel. Met een gemiddelde Metacritic score van 93 is het de hoogst gewaardeerde game van de serie in 15 jaar. Veel raceplezier lijkt dan ook gegarandeerd wanneer je de game in huis hebt.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).