Mark Zuckerberg betaalt 10 miljard voor selfie – UPDATE

metaverse

Baas Mark Zuckerberg laat zien hoe hij er uitziet in de Metaverse na een investering van 10 miljard.

Vorig jaar presenteerde de grote leider van Facebook, Mark Zuckerberg, in een ronkende presentatie zijn toekomstvisie. Het bedrijf werd hernoemd naar Meta en de ontwikkeling van de Metaverse werd aangekondigd.

Een lange presentatie met 3D avatars en een vette virtuele wereld. Een flinke investering werd aangekondigd. Deze week toonde Mark een nieuwe afbeelding van zichzelf uit die digitale virtuele Metaverse wereld. Die afbeelding ziet er net wat minder flitsend uit dan die presentatie van een jaar geleden.

Tien miljard, en alles wat hij kreeg…

De reacties liegen er niet om. Heel Twitter valt over de arme Mark heen. Techjournalist John McCarthy heeft wel een advies voor Zuckerberg: stop hiermee…

Tot nu toe investeerde Meta al zo’n 10 miljard dollar in het project. Die investering is voor de lange termijn en verwacht Zuckerberg ook niet meteen terug te verdienen. Dat denken wij ook. De site PC Gamer verwoordt het als volgt:

Mark Zuckerberg spendeerde 10 miljard dollar aan de metaverse en alles wat hij kreeg was deze stomme selfie

Second Life

In 2007 bestond er al zoiets als Second Life. In opzet heeft de Metaverse daar ook wel iets van weg. Een online wereld die werkt zoals de echte wereld. Meta maakt dan wel gebruik van een VR-bril. Maar goed als je de graphics naast elkaar legt lijkt dat ook de enige ontwikkeling in 15 jaar:

Wij sluiten ons aan bij de op zijn zachts gezegd sceptische reacties online. Benieuwd waar dit naartoe gaat. Laten we hopen dat met deze investeringen er nog wel iets hippers uit de pen komt dan een Second Life look-a-like. Maar dat zal nog wel een miljardje of tien extra kosten…

UPDATE: Mark Zuckerberg heeft gereageerd op alle ophef. Inclusief nieuwe screenshots die moeten laten zien dat het toch echt allemaal toffer is dan op zijn originele screenshot lijkt. Er komen binnenkort echt belangrijke updates en dan ziet alles er veel beter uit hoor. Echt waar.

Dat screenshot wat hij deelde was inderdaad wat eenvoudig, maar het was een snelle actie aldus the Zuck. Wij hadden met een miljardenbedrijf onder onze leiding even net wat langer nagedacht als we 10 miljard in een ontwikkeling hadden zitten, maar wie zijn wij.

De damage control plaatjes via Facebook en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *