Mark Zuckerberg bedreigd door IS

Propaganda IS
Ja, dan tel je pas echt mee hoor.

De CEO van Twitter, Jack Dorsey, is ook bedreigd, maar omdat Twitter niet zo belangrijk is staat alleen Mark Zuckerberg in de kop.

Afgelopen dinsdag verscheen er een filmpje online, gepost door de aan IS-gelinkte hackersgroep (yep, dat bestaat) Sons Caliphate Army, waarin het tech-duo verteerd werd door vlammen en doorzeefd met kogels. Mocht je geïnteresseerd zijn in IS-propaganda, of het nu is omdat je plannen hebt lekker mee te vechten of gewoon omdat je nieuwsgierig bent, dan kun je zoeken op ‘Flames of the supporters’. De video zou door experts als authentiek zijn aangemerkt.

Het is duidelijk waarom de jihadi’s een grafhekel hebben aan Dorsey en Zuckerberg: ze spannen zich sinds de aanslagen in Parijs en San Bernardino steeds meer in om jihadi-gerelateerde content van hun platforms te halen. Heel gek, maar het promoten van terreur blijkt in strijd met de gebruiksovereenkomst (harige vagina’s mogen juist weer wel – tegen de zin van Facebook in overigens). Op Twitter zijn er sinds afgelopen zomer zo’n 125.000 aan IS-gelinkte accounts verwijderd, zo claimt het bedrijf. Een moedige stap, als je bedenkt dat jihadisten vrijwel de enigen zijn die nog enthousiast zijn over Twitter.

In de video worden dingen gezegd als:

“You announce daily that you suspend many of our accounts, and to you we say: Is that all you can do? You are not in our league,”

De video claimt ook dat IS beschikt over 10.000 Facebook-accounts, 150 Facebook-groepen en meer dan 5000 Twitter-profielen. Het moge duidelijk zijn: ook voor het digitale kalifaat wordt keihard geknokt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *