Marktaandeel Android 5.0 verdubbelt binnen een maand

Android 5.0 Lollipop eindelijk op 10 procent toestellen
Het heeft even geduurd, maar Android 5.0 Lollipop lijkt eindelijk zijn weg naar de smartphones van Android-gebruikers te vinden.

Android 5.0 is al sinds november 2014 beschikbaar, maar fabrikanten als HTC, Samsung en LG rollen dergelijke updates niet direct uit naar hun gebruikers. Ze willen Android namelijk allereerst een eigen sausje over Android gieten, zodat de interface er net een beetje anders uitziet en je ook de apps van de fabrikant meegeleverd krijgt.

Dat betekende wel dat Android 5.0 in april op slechts 5,4 procent van alle Android-toestellen stond. Inmiddels zijn er een aantal nieuwe telefoons met het besturingssysteem gelanceerd en is de update voor meer mensen te installeren. Daar hebben blijkbaar veel mensen op gewacht, want het marktaandeel verdubbelde bijna en staat nu op 9,7 procent.

Android 4.4 KitKat blijft voorlopig de populairste versie en draait op 39,8 procent van alle Android-smartphones. Ook Android 4.2 (18,1 procent) en Android 4.1 (15,6 procent) doen het nog beter dan de meest recente release.

Nog geen reacties

  1. Voorlopig ben ik niet echt enthousiast. De Sony versie is de mooiste niet en een aantal apps weken niet meer. Ik ben op het moment bijvoorbeeld afgesneden van Nederlandse video content. Zowel de app Gemist als via de website van de NPO kan ik niets meer terug zien.

    Ook de google chrome tabs verdwijnen nu tussen de andere tabs wat het erg onoverzichtelijk maakt. Ik weet niet hoezeer dit Sony’s inbreng is of dat van Android.

  2. Tja, was ook geen fan van Lollipop op mn HTC One en nog WiFi problemen ook (firmware bug). Toen maar geroot en custom Lollipop ROM erop; wereld van verschil; WiFi bug weg, genoeg themes en nog geen app-issues gehad (@sketcher); zou dus ook een Sony/vendor-issue kunnen zijn (zoals ik met HTC had) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *