Marktaandeel iPhone zit weer in de lift

De iPhone 6 blijft wereldwijd het best verkochte toestel
De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus hebben Apple geen windeieren gelegd, want de Amerikanen veroveren weer een beetje meer van de markt.

We kennen allemaal het beeld van de Apple-fanaten die kamperen voor de Apple Store, om zo als eerste de nieuwe iPhone te bemachtigen. Ook een half jaar later gaat de iPhone 6 als warme broodjes over de toonbank, want het marktaandeel voor iOS is in Europa en China gegroeid ten opzichte van de concurrentie. Dan hebben we het in dit geval over Android, want de andere besturingssystemen blijven nog altijd ver achter als het gaat om verkoopcijfers.

Kantar Worldpanel ComTech nam de wereldwijde smartphone-verkopen in december, januari en februari onder de loep en kwam tot de conclusie dat iPhone 6 in die periode het best verkocht in Europa. De Samsung Galaxy S5 volgde op de tweede plaats, terwijl de opvolging in de vorm van de Galaxy S6 en de S6 Edge al klaar stond, dus ook dat is niet verkeerd. Android moest desondanks 2,9 procent aan marktaandeel inleveren (nu 67,6 procent), terwijl iOS met 2,9 procent groeide en op 20,9 procent uitkwam.

Mocht je benieuwd zijn welke telefoons het buiten ‘ons’ Europa goed doen: ook in China en de VS bleek de iPhone 6 de absolute topper. In China is Apple nu zelfs het grootste merk, ten koste van het uit eigen land afkomstige Xiaomi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *