Marktaandeel Windows Phone meer dan verdubbeld

Populariteit Windows Phone neemt enorm toe
Steeds meer mensen kiezen voor Windows Phone en laten iOS links liggen. Geloof het of niet, de cijfers liegen er niet om!

Het Europese marktaandeel van Windows Phone is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. In november 2012 stond het aandeel op 4,7%, in november vorig jaar stond de teller op 10%. Dit is gemeten in de 5 grootste afzetmarkten van Europa: Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Spanje.

Microsoft laat weten dat het Windows Phone platform nu in veertien landen beter verkoopt dan iOS. In deze landen staat Windows Phone op nummer 2. Nog steeds ver onder Android, maar volgens Microsoft is Windows Phone op het moment het snelst groeiende platform voor smartphones.

De populariteit is vooral te danken aan de verkoop van het goedkopere segment smartphones. Toch blijft Microsoft ook op het hoge segment focussen.

Nog geen reacties

 1. Het gaat langzaam de goede kant op met Windows Phone. Hoewel een verdubbeling best indrukwekkend klinkt, is een verdubbeling feitelijk pas echt interessant wanneer ze al een fatsoenlijk marktaandeel hadden. Twee keer niets is immers nog altijd niets.

  • @Kef: Hangt er een beetje vanaf naar welk deel van de wereld je kijkt. We hebben het hier over Europa. In de VS is het aandeel voor iOS bijvoorbeeld meer dan 40 procent.

   • @dennis: Klopt in de VS wordt de Iphone veel verkocht, maar dat kan ook zo keren. Wereldwijd heeft Android de markt in handen met zo’n 80% waar iOS maar 12.5% heeft. WP heeft zo’n 4% wat vorig jaar nog 2.8% was. WP groeit dus wel, ik denk dat er in de toekomst wel potentie is voor dit OS. Ikzelf vind het erg prettig werken..

   • @dennis:
    Minder fragile
    Betere schermverhouding
    Scherper beeld
    Veel sneller
    Ziet er beter uit
    Win ziet er ook niet zo speelgoedachtig uit
    Office en te gebruiken dit in tegenstelling tot numbers etc
    Goed geluid
    2jaar gratis 200gb skydrive
    Betere agenda bij ios7 is dit een ramp
    Usb en hdmi poorten
    Tegenwoordig ben ik verlegen om te zeggen dat ik met apple werk,de houding en pretentie van deze firma is lomp en ze willen alsmaar meer.
    Mijn dochter heeft een iphone en ik ben verlegen in haar plaats als ze deze laat zien voor mij begint apple een echt merk voor sociale gevallen te worden.
    Apps mis ik totaal niet 99%is trouwens prul
    Ik begin echt een afkeer van deze firma te krijgen
    Over de houding van de marginale fanboys zal ik dan nog maar zwijgen

    • @bvds: Ik ben op zich een tevreden “iMeuk” gebruiker. Voor het belangrijkste deel is dit gebaseerd op smaak. Waarom rijdt iemand een bepaald merk auto, terwijl dit niet altijd de beste auto in de betreffende prijsklasse hoeft te zijn. Subjectief dus. Toch juich ik de concurrentie alleen maar toe. Het dwingt partijen om te blijven vernieuwen waardoor wij als gebruiker continu iets te kiezen hebben.

  • @bvds: Meestal hoor je wel andere geluiden van Apple users (fanboy’s). Tot afgelopen kerst was het alleen maar Android&Windows in dit huishouden. Nu een iPad mini retina er bij (import US). Meer dan prima tablet. Mooie afwerking, goede spec’s en iOS 7 ziet er smooth uit. Alles werkt vlot en de accu gaat lang mee. Toch is het af en toe even wennen, iOS is minder intuïtief dan ik had verwacht. Gewenning of niet. Ook vind ik dat je een beetje beperkt word in wat je kan doen en laten. Je bent een stuk minder vrij dan bijvoorbeeld bij Android. Kleine minpuntjes die niet onoverkomelijk zijn. Het enige echte min punt so far vind ik het na de hand bewerken in tekst en de woordvoorspelling. Gaat verre van soepel. Geen dealbreaker maar aan een telefoon met iOS moet ik (nog) niet denken.

   Terugkomende op wat jij net zei, ik ben erg benieuwd wat je dan als beter ervaart omdat je vaak anders hoort. Nu heb ik alleen Windows op m’n pc en ben ik niet bekend met Windows phone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *