Marteltest: hoe stofbestendig is het nieuwe Macbook-toetsenbord?

iFixit ontleedt het nieuwe Macbook-toetsenbord
We weten inmiddels dat er een verbeterd toetsenbord in de nieuwe Macbook Pro zit, maar houdt ‘ie stof daadwerkelijk beter buiten de deur?

Onder de toetsen van de nieuwe Macbook zit een membraan dat ervoor moet zorgen dat er geen stof tussendoor kan glippen. iFixit besloot na het ontdekken van het membraan om eens uitgebreid te testen of de toetsenborden daadwerkelijk minder snel stuk gaan, want dat is wat elke Apple-gebruiker natuurlijk wil weten.

iFixit levert natuurlijk geen half werk en is het toetsenbord met heel fijne verf te lijf. Zo zouden ze het best kunnen zien of de verf ook onder de toetsen terecht zou komen. Uit de test blijkt dat het membraan niet alle stof buiten de deur kan houden, maar dat het toetsenbord wel een stuk minder kwetsbaar is dan voorheen. Dat is dus goed nieuws.

Het membraan bestaat uit één stuk silicone met uitsnedes voor alle toetsen. Door dat maatwerk komt stof veel moeilijker onder de toetsen zelf terecht. Verder zijn de toetsen makkelijker te verwijderen, waardoor het ook eenvoudiger is om eventuele stofjes weg te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *