‘Marty McFly’s zelfstrikkende Nikes komen eraan!’

Hey McFly, je veter zit los!
De fictionele Nike Air Mags uit Back to the Future II waren tot voorkort precies dat, fictioneel. Er zijn 1500 paar van gemaakt een paar jaar geleden, maar die konden zichzelf niet strikken. Toch komt deze tech er aan, zegt een topman van het sportmerk.

Die 1500 paar waren bedoelt voor een veiling van de Micheal J. Fox-Foundation, en waren voorzien van wat LEDjes op de zijkant en een accu die deze een paar uur brandend kon houden. Maar helaas, het zelfstrikkende element ontbrak in alle toonaarden. Apart op zich, als je bedenkt dat we in een tijdperk leven waarin het gemiddelde horloge meer computerkracht heeft dan wat Apollo 11 nodig had om naar de maan te gaan.

Dat dachten de knappe koppen bij Nike ook. Tijdens een evenement in New Orleans vroeg een verslaggever grappend of McFly’s schoenen er al aan zitten te komen. We zijn immers nog maar 1 jaar verwijderd van 2015, het jaar van hoverboards en vliegende DeLoreans. Tot ieders verassing antwoordde Nike designer Tinker Hatfield daarop met een volmondig ja. We weten niet in hoeverre hij daar een grap over maakte, maar als het ernst is dan zijn we daar best wel blij mee.

De grote vraag is, we hebben straks de juiste schoenen, maar waar blijft mijn vliegend skateboard?

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *