‘Massaontslag Motorola: minder smartphones én Mods’

Auteur: , Geen reacties
Motorola Moto X5 aapt iPhone X na

Moederbedrijf Lenovo heeft nog niet voor een ommekeer weten te zorgen.

Enkele jaren geleden heeft Lenovo het noodlijdende Motorola overgenomen, met de hoop dat de smartphones een stuk populairder zouden worden. Volgens Android Police is de situatie echter zo erg dat maar liefst de helft van alle Motorola-werknemers ontslagen zijn, om zo het bedrijf te redden.

Als gevolg van het vermoedelijke massaontslag wordt er gekort op het aantal smartphones en Moto Mods, de kenmerkende modificaties voor de toestellen van Motorola. De meest belangrijke smartphone die waarschijnlijk niet het levenslicht zal zien, is de Moto X5. Deze degelijke midranger zou aan de hand van een redesign een inkeping en kunstmatige intelligentie krijgen.

Gezien de grote concurrentie op het gebied van inkepingen en kunstmatige intelligentie, lijkt de opvolger van de Moto X4 niet onderscheidend genoeg te zijn. Het annuleren van de smartphone is echter nog niet officieel bevestigd. Ook worden er vermoedelijk minder Moto Mods uitgebracht.

Volgens bekende ‘leaker’ Evan Blass komt de vr-bril voor de Motorola-smartphone er wel aan. Deze ‘Virtual Viewer’ is eveneens nog niet officieel aangekondigd, waardoor het ook niet met zekerheid valt te zeggen wanneer de bril op de markt komt.

UPDATE: het was al langer bekend dat er ontslagen zouden vallen

In late 2017, Lenovo announced a worldwide resource action that would occur over the next several quarters, and impacting less than two percent of its global workforce. This week’s employment reductions are a continuation of that process. We are reducing our Motorola operations in Chicago however this did not impact half of our workforce there and our Moto Z family will continue.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).