McDonalds trekt officieel stekker uit stappenteller-project

McDonalds
De stappentellers verdwenen al uit de Happy Meals, maar nu is bekend geworden dat de wearables geen herintrede zullen maken.

Het was een origineel idee, maar de uitvoering verliep wat minder lekker. McDonalds stopte stappentellers in Happy Meals in Noord-Amerika als ‘gezond’ speeltje. Kort hierna kwamen de wearables negatief in het nieuws. De stappentellers veroorzaakte huidirritatie bij kinderen. Naar aanleiding van deze berichtgevingen startte de fastfoodgigant een onderzoek.

Ten tijde van dit onderzoek werden de stappentellers tijdelijk niet meegegeven. Deze tijdelijke maatregel is nu permanent geworden. Vandaag heeft McDonalds bekend gemaakt dat de Step-iT bandjes definitief worden teruggeroepen. Het gaat hier om 29 miljoen stuks in de Verenigde Staten en om 3,6 miljoen stappentellers in Canada.

Klanten die in het bezit zijn van de wearable kunnen het apparaatje inleveren bij een McDonalds filiaal. In ruil krijgen klanten een bakje yoghurt of een portie gesneden appeltjes en een nieuw speeltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *