Media Markt en Samsung beschuldigd van kartelvorming

Ik ben toch niet gek?
De Europese kartelautoriteiten hebben deze week invallen gedaan bij elektronicaketens en fabrikanten van elektronica, op verdenking van overtreding van de mededingingsregels.

Het gaat om verschillende elektronicaproducenten, distributeurs en retailers. Ze worden verdacht van het maken van verboden afspraken, om zo de verkopen via het web te beperken.

The Commission has grounds to suspect that the companies subject to the inspections may have put in place restrictions on online sales of consumer electronic products and small domestic appliances. These restrictions, if proven, may lead to higher consumer prices or the unavailability of products through certain online sales channels.

Er werd niet gemeld welke bedrijven worden onderzocht, maar volgens een ingewijde zou het onder meer gaan om Samsung Electronics. Het Duitse MediaSaturn heeft inmiddels wel tegenover Bloomberg bevestigt dat het onaangekondigd bezoek heeft gekregen van de autoriteiten.

UPDATE: Inval bij Philips
De Europese kartelautoriteiten kwamen ook in Eindhoven binnen zonder kloppen. Philips zegt volledig mee te werken aan het onderzoek, maar wil er verder niets over kwijt. Begrijpelijk.

Nog geen reacties

  1. Als je online shopt ga je toch altijd naar de goedkoopste aanbieder, wat zelden de mediamarkt is. Ook in de winkel zouden ze de laagste prijs garantie moeten kunnen bieden, dus ik snap niet wat hier het punt van is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *