Media Markt prijzen veranderen straks waar je bij staat

Auteur: , 10 Reacties
Media Markt

Media Markt gaat dynamisch prijzen. Het is straks dus denkbaar dat de prijs van een televisie verandert terwijl je ernaar staat te kijken, of alweer anders is voordat je bij de kassa bent aangekomen.

In alle 33 vestigingen zijn de traditionele prijskaartjes vervangen door digitale prijskaartjes (soort kleine e-readers). Hierop kan de productprijs iedere dag variëren, want de prijzen worden automatisch aangepast aan de prijzen van de 25 belangrijkste concurrenten. Dat zal aanvankelijk hooguit één keer per dag gebeuren, maar later mogelijk waar je bij staat.

De elektronicaketen zegt de eerste in Nederland te zijn die op deze manier gaat prijzen. Op het moment dat de winkel opent, worden zo’n anderhalf miljoen actuele prijzen van vier online prijsvergelijkers ingeladen. Binnen enkele minuten kunnen de prijzen op de digitale prijskaartjes via infraoodsignalen worden aangepast. Ook in de webshop wordt voortaan hetzelfde dynamische prijsbeleid gevoerd, waardoor online prijzen altijd gelijk zijn aan die op de winkelvloer.

In de Verenigde Staten kennen ze dynamisch prijzen al langer. De supermarktketen Safeway past bijvoorbeeld zijn prijzen aan op basis van klantgegevens, maar zo ver wil Media Markt nog niet gaan. “Wij zetten met de digitale prijskaarten eerst in op de laagste prijsgarantie en transparantie naar de consument, die daardoor het gevoel krijgt de juiste prijs te betalen”, aldus de woordvoerder. (via: retailnews)10 reacties

Leuk idee. Maar ik wil nog steeds korting krijgen.
De e-prijskaarten worden nu nog niet automatisch aangepast, maar nog wel degelijk handmatig via het systeem.
@azenomei: Jou wens gaat dan niet meer in vervulling, je hebt al de laagste prijsgarantie, wil je minder betalen, zal je naar de concurrent moeten, voor lagere prijs.
Maar als je extra korting wil, lever je evenveel service in, het is maar waar je belang aan hecht.

OT: Dit is geen transparant systeem, het lijkt leuk en handig, maar als de prijzen daadwerkelijk in de winkel ook veranderen per minuut, of uur en je loopt net met je televisie, of whatever, naar de kassa en de prijs blijkt veranderd, is er van de transparantie niets meer over en heb je er alleen wat aan, als de prijs gedaald is. Maar dan nog is het niet transparant, je weet vooraf niet exact wat je gaat betalen.
@Orichy: Mijn ervaring met Media Markt is dat ik tot nu toe altijd korting heb gekregen. Als ze het niet willen leveren voor de prijs die ik wil betalen vind ik het ook goed. Er zijn genoeg winkels die wel mijn geld aan willen nemen. Je moet natuurlijk wel redelijk blijven, maar er zit genoeg marge op die spullen daar.
Dat varieren in prijs gebeurt nu ook al heel erg. Nexus 10 voor BTW actie: 379, met btw actie 312. Na de BTW actie: 545
Makro heeft dit al een tijdje. Media Markt is dus niet de eerste.
“die daardoor het GEVOEL krijgt de juiste prijs te betalen”?
Ik wil ZEKER WETEN dat ik de juiste prijs betaal…

Blijkbaar zijn er toch nog concurrenten die goedkoper zijn.
@mpwpeter: Die zijn er ook.

Het enige voordeel met die digitale prijskaartjes is, dat als ze bijvoorbeeld één artikel in de aanbieding hebben, ze in het verleden bij een vergelijkbaar artikel in het assortiment domweg het prijskaartje weghaalden, zodat de mensen haast vanzelf de aanbieding kochten. Dat kunnen ze dus niet meer.
Misschien handig als we het kunnen hacken. Niet al te opvallend gewoon de prijs van een object van 100 euro, naar 85 euro brengen. Scheelt toch weer 15 euro.
@JamesBond007: Infrarood… Hmm, heeft iemand nog een Logitec Harmony rondslingeren? :-D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).