YES, eindelijk Airplay support voor VLC!

Auteur: , 2 Reacties
VLC-mediaplayer-ondersteunt-AirPlay

De populaire mediaplayer VLC ondersteunt vanaf volgende maand AirPlay.

Dat VLC al jarenlang een populaire mediaspeler is, dat bewijzen de statistieken. Een dezer dagen passeert men namelijk de 3 miljard downloads. Op zich niet gek, want VLC speelt bijna alle bestanden af op jouw PC, laptop en smartphone. Zo kun je filmpjes, webcambeelden, bestanden, apparaten en streams volledig gratis afspelen. Er was altijd één groot kritiekpunt, namelijk de ondersteuning van streamingdiensten.

Zo duurde het tot de zomer van 2018 voordat zij eindelijk Google Chromecast ondersteunden, hoewel daar al sinds 2015 op gehint werd. Het lijkt erop dat VLC die kritiek nu eindelijk heeft opgepakt. Op innovatiebeurs CES, die van 8 tot 11 januari gehouden werd, kondigden zij aan dat zij binnen ‘ongeveer een maand’ AirPlay-support gaan integreren in hun VLC mediaspeler. Dit betekent dat je filmpjes vanaf een Windows-pc of zelfs een Android smartphone dan makkelijk naar Apple TV kunt streamen om zo te bekijken. Met deze techniek hopen zij een serieus alternatief voor iTunes te worden.

Overigens heeft VLC de smaak te pakken, want later dit jaar integreren zij ook een mogelijkheid om VR-beelden te streamen via VLC. Wij vermoeden dat het aantal downloads wel eens erg hard kan gaan.2 reacties

De upload functionaliteit van VLC was altijd al erg handig, direct videos die vlc support naar je iphone uploaden over wifi zonder itunes geneuzel.
Maar dit lijkt mij wellicht nog handiger, werkt het ook naar je apple TV?
Boogie, als het goed is inderdaad wel. Je kunt dan zelfs Windows-bestanden afspelen via Apple TV volgens de aankondiging.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).