Medion game-pc: brute specs zonder bruut prijskaartje

Medion game-pc: brute specs zonder bruut prijskaartje
Wie een goedkope high-end game-PC wil is vaak het beste uit door er zelf een samen te stellen. Medion probeert deze knakenpoetsers nu te bedienen met de Erazer X5356 E. Fijne specs voor relatief weinig euro’s.

Medion richt zich met de Erazer X5356 E op gamers door hem uit te rusten met een high-end grafische kaart van Nvidia – de GeForce GTX 980 – en een Intel Core i7-4790 processor. De grafische kaart wordt ondersteund door 4 GB aan videogeheugen en is gebaseerd op de nieuwe Nividia Maxwell architectuur.

Opslagruimte

De X5356 E bevat 16 GB aan werkgeheugen en heeft voldoende opslagruimte voor al je Steam-downloads. Naast een SSD van 256 GB voor het snelle schrijfwerk zit er een harde schijf van 4TB in.

Verder komt de X5356 E met tien USB-aansluitingen – waarvan zes 3.0-varianten – en kun je dankzij Hot Swap vlug de harde schijf verwisselen. Om het gameplezier te verhogen zit er 8-kanaals High Definition Audio op en kun je de PC aansluiten op een monitor via zowel HDMI als VGA. Medion levert ‘m met Windows 8.1, een voorgeïnstalleerde versie van Microsoft Office 365, Windows Essentials, Windows 8.1 applicatiepakket en McAfee LiveSafe.

De prijs voor dit alles: €1599.

Specificaties Nokia N1
Scherm7.9 inch, 2048x1536 pixels
ProcessorIntel 64-bit Atom Z3580, 2.3 GHz
Werkgeheugen2 GB
Opslagruimte32 GB
Camera8 MP achter, 5 MP voor
Accu5300 mAh lithium-polymer
LxBxH200,7x138,6x6,9 mm
Grafisch PowerVR G6430, 533 MHz
Prijs249 dollar (in China)

9 reacties

  1. 1600 euro vind ik toch best bruut.

    Anyways Aldi doet dit door te besparen op bepaalde delen. Zoals een goedkoop moederbord en een goedkope geluidskaart. Verder is de support (o.a drivers) van Medion ook niet echt geweldig. Maar ja ze kunnen natuurlijk ook niet op magische wijze goedkoper zijn dan de rest.

    • @reistje: Medion is allang geen Aldi-merk meer. ketens als Mediamarkt, BCC, enz, hebben allemaal Medion hardware in hun leveringsprogramma. Daarnaast is Medion ook echt niet (meer) goedkoper als andere consumentenmerken als bijvoorbeeld Packard Bell of Acer.

      on-topic: Als ik ergens een hekel aan heb is dat je 1600 euro voor een pc moet neerleggen en dat eerst nog een hele avond bezig bent om alle bloatware er vanaf te halen en/of een clean install te doen. Alleen daarom configureer ik m’n pc zelf en koop ik er een losse OEM Windows-licentie bij.

  2. Er zijn een hoop pc fabrikanten, Medion heeft toch altijd wel de meest karige bakken.
    Zelfs in een systeem als dit zitten maar 2 geheugensloten en een moederbord met hooguit 4 sata aansluitingen. Als je er in de toekomst iets bij zou willen zetten dan heb je hier helemaal niets aan. Ook de aansluitingen zijn zeer beperkt in verhouding tot een fatsoenlijk moederbord.
    Nee doe mij dan maar liever een Asus, HP of Dell PC als het dan toch kant en klaar moet zijn. Maargoed ik bouw ze ook liever zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *