Meelift-app Lyft is harder aan het groeien dan Uber

Meelift-app Lyft is harder aan het groeien dan Uber
De taxi-app Uber, waarmee je gemakkelijk een chauffeur + auto regelt, wint hard aan populariteit in Nederland. De groei lag maand na maand op 25%. Er is echter een vervoersapplicatie waarbij de groei nog harder gaat: Lyft.

De app Lyft is hier relatief onbekend omdat het alleen nog in Noord-Amerika beschikbaar is. Het idee is dat autobezitters zich er kunnen aanmelden en aangeven dat ze plek in de auto vrij hebben. Wie een lift zoekt kan middels de Lyft-app voor Android en iOS gemakkelijk via gps een beschikbare plek in een aangesloten auto in de buurt vinden. Dit tegen betaling, uiteraard. Een percentage daarvan gaat vervolgens naar Lyft, en ziedaar: we hebben een verdienmodel.

Meelift-app Lyft is harder aan het groeien dan Uber

Hiermee verschillen ze dus fundamenteel van Uber, dat louter een netwerk heeft van professionele taxi’s. Volgens Techcrunch is de groei bij Lyft procentueel echter groter dan bij Uber. Laatstgenoemde is al wel veel groter en zou volgens de laatste cijfers een omzet van ruwweg 20 miljoen dollar per week draaien. De groei zit bij Uber op 2,8 procent per maand, tewijl Lyft met ongeveer 6 procent in dezelfde periode omhoog gaat.

Zoals gezegd; in Nederland is de dienst nog niet beschikbaar. Iets waar ongetwijfeld verandering in komt als deze groei doorzet. En om een idee van Lyft te krijgen: check hieronder hoe Ice Cube, komiek Kevin Hart en presentator Conan de app uitproberen.

[gv data=”VNM7Z7hir_I”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *