Meer dan 100.000 mensen willen naar Mars verkassen

Professor Farnsworth is ook ingeschreven
Mars One is een Nederlands project, gestart door de Universiteit van Twente, om een nieuwe kolonie te starten op Mars. Tot dusver hebben zich meer dan 100.000 mensen aangemeld om die kant op te gaan en nooit meer terug te komen.

Het plan is om de eerste capsule over slechts 10 jaar te lanceren, en daarna met intervallen van 2 jaar nieuwe bewoners aan te voeren. Uiteindelijk moet er dan een grote nederzetting op de rode planeet ontstaan die geheel zelfvoorzienend is. Uiteraard begint het klein, met steeds 6 groepjes van 4 mensen die in het trainingsprogramma worden opgenomen. De eerste ronde is een online selectie, en daar hebben zich al meer dan 100.000 mensen voor aangemeld.

Uiteraard zullen deze niet allemaal uiteindelijk in de ruimte belanden. Er zijn nog 3 selectierondes voordat iemand in het programma terecht te komen en werkelijk kans maakt op die felbegeerde ruimtereis en permanente herlocatie op Mars.

Op de website van Mars One staan de profielen van mensen die al volledig ingeschreven staan. Er zijn kosten aan verbonden, en afhankelijk van het land waar je vandaan komt kunnen die oplopen tot zo’n 73 dollar als je uit Qatar komt. De kosten zijn gelinkt aan het Bruto Nationaal Product van jouw land, zodat het niet zo is dat alleen de rijken mee kunnen doen. Verder moet je onder andere in goede gezondheid zijn, en mag je niet roken of drinken.

Als we daar toch zijn, overigens, kunnen we meteen even hoi zeggen tegen de inmiddels hoogbejaarde Curiosity en een verjaardagsliedje voor ‘m zingen, of enorme piemels tekenen.

Bron: CNN

[gv data=”n4tgkyUBkbY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *