Meer dan 20.000 inschrijvingen voor enkeltje naar Mars

Mars One
Je bent ongekend avontuurlijk ingesteld, of je hebt het hier op aarde erg slecht naar je zin, wanneer je 29 euro betaalt voor een inschrijving om kans te maken op een enkeltje naar de rode planeet.

Organisatie Mars One heeft het plan opgevat om planeet Mars bewoonbaar te maken. In 2023 worden de eerste vier mensen voor altijd die kant op gestuurd. Zij zullen daar de rest van hun leven slijten en in het kader van een real life soap door camera’s worden gevolgd. Een weg terug is er niet, want we beschikken nog niet over de techniek om een retourtje mogelijk te maken.

Sinds 23 april zijn er al meer dan 20.000 gegadigden die ieder 29 euro (38 dollar) betaalden voor hun inschrijving. Zouden die mensen zich realiseren dat de atmosfeer op Mars met een luchtdruk van 6,36 hPa bijna vacuüm is, vergeleken met de 1013,25 hPa op aarde? Of dat er op Mars feitelijk geen moer te beleven valt? En wat doe je wanneer je ernstig ziek wordt? Om maar iets onbenulligs te noemen.

Mars One zoekt kandidaat-astronauten met een stevige dosis zelfvertrouwen, volharding en aanpassingsvermogen. Voldoe jij aan dit profiel en mocht je na het zien van onderstaande video je koffer alvast hebben gepakt, klaar om de rest van je leven met een camera op je giechel piemels te tekenen op het landschap van Mars, dan kun je je hier tot eind augustus aanmelden. Verder in de selectieprocedure zullen de vier kandidaten tijdens een televisieshow worden geselecteerd.

Ik zou bijna zeggen: wees er snel bij, want vol is vol.

[gv data=”74pA5YH-ehY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *