Meer dan 250 miljoen gebruikers voor WhatsApp

Meer dan 250 miljon gebruikers voor WhatsApp
De makers van de immens populaire berichtenapp hebben eindelijk cijfers bekend gemaakt over het aantal actieve gebruikers.

Deze maand nog pochte WhatsApp met het feit dat ze hun eigen record hadden verbroken. Op één dag werden maar liefst 27 miljard berichten verstuurd of ontvangen. Opgesplitst kwam dat neer op 10 miljard verstuurde en 17 miljard ontvangen berichten in een tijdsbestek van 24 uur. Volgens the Wall Street Journal hebben ze nu een kwart miljard actieve gebruikers per maand. (Actieve gebruiker = minstens een keer per maand een bericht sturen.) Ze kruipen daarmee gevaarlijk dicht tegen Skype aan, dat 280 miljoen gebruikers kent.

De slechts vier jaar oude dienst is onder leiding van CEO Jan Koum uitgegroeid tot de grootste nachtmerrie van telco’s en wordt verantwoordelijk gehouden voor het uitmoorden van de veel te dure SMS. Niet lang geleden zei hij nog met 200 miljoen gebruikers groter te zijn dan Twitter.

De WhatsApp-penetratie in Nederland is trouwens ongekend hoog. Hier heeft 75 procent van de smartphone-gebruikers de app geinstalleerd. Maar mocht je geen zin hebben in de berichtendienst, omdat je die paar rotcenten liever in je zak houdt? Hier hebben 10 gratis alternatieven staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *