Meer dan 40% van Youtube traffic gaat nu mobiel

Youtube iPad app
Ook Youtube ziet het bereik van desktop naar mobiel verschuiven. Vorig jaar bezocht 25% van de Youtube-bezoekers de site via een mobiel apparataat, dat is inmiddels 40%.

In 2011 ging het slechts om 6% van de bezoekers, de stijging gaat dus erg hard. Iets wat je overigens bij alle grote sites/uitgevers zult zien. Bij Youtube valt het wat dat betreft nog mee, bij Facebook gebruiken ruim 70 procent van de maandelijkse bezoekers de site via een mobiel apparaat.

YouTube heeft onlangs ook de apps aangepast voor iOS en Android, tevens maakte men bekend dat er functionaliteit komt om video’s offline te kunnen kijken.

Google geeft overigens aan dat men last heeft van de mobiele advertentiemarkt. Die is minder lucratief dan gedacht, terwijl steeds meer mensen hun smartphone of tablets gebruiken (in plaats van een laptop of desktop). Ondanks dat nam de omzet van Google toe naar 14,8 miljard dollar (10,96 miljard euro) en de winst bedroeg 2,97 miljard dollar (2,17 miljard euro), zo maakte men gisteren bekend.

https://twitter.com/hunterwalk/statuses/390942244829540352

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *