Meer gewonde kinderen door smartphone-verslaafde ouders

Ouders-kinderen-smartphones
Kleine kinderen lopen steeds vaker verwondingen op, omdat ouders te druk bezig zijn met hun smartphones.

In de periode tussen 2005 en 2012 is het aantal ongelukken met jonge kinderen (onder de vijf jaar) met tien procent toegenomen. Volgens het Amerikaanse onderzoek zijn de ouders de oorzaak, omdat ze met hun smartphone zitten te spelen terwijl ze eigenlijk hun kinderen in de gaten moeten houden.

Blame iPhone!
De studie beargumenteert deze uitspraak door te stellen dat in 2007 (het jaar dat de eerste iPhone op de markt kwam) 7.232 kinderen na een ongeluk op de speelplaats naar het ziekenhuis moesten, terwijl dit aantal in 2012 al op 9.564 lag.

Het onderzoek van Craig Palsson sluit zich hierbij aan, en verbindt overmatig smartphonegebruik met gebroken kinderbotjes. Volgens Palsson zijn ouders te gefocust op de telefoon in hun handen (even mailen, chatten of Twitter checken), zodat er geen aandacht meer overblijft om het kind dat van de glijbaan glijdt te zien.

3G-netwerk
In zijn onderzoek ontdekte Palsson dat het 3G-netwerk in een gebied hierdoor een akelig nauwe band heeft met het aantal kinderongelukken. Een gebied waar een sterk 3G-netwerk is, is automatisch een plaats waar meer kinderen betrokken raken in een ongeluk, aldus het onderzoek.

De toename was vooral te vinden in speeltuinen, een plaats waar ouderen goed op moeten letten op hun jongere kinderen. Je kunt het volledige onderzoek van Palsson hier lezen, maar let wel eerst even op je peuter voordat je het PDF’je op je smartphone opent.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *