Meer omzet en winst voor Netflix

Kijk dit gezin eens lachen naar het Netflix-menu
Netflix on a roll. De Amerikaanse streaming dienst heeft winstcijfers over het vierde kwartaal gepresenteerd, en die vallen niet tegen.

Netflix, dat sinds september ook in Nederland te streamen is, boekte in het laatste kwartaal van 2012 een nettowinst van 8 miljoen dollar. In het afgelopen kwartaal steeg dit naar 48 miljoen dollar. De omzet steeg van 1 miljard naar 1,18 miljard dollar. Die groei is vooral te danken aan de expansie buiten Europa. Echter, niet in Nederland, want daar leed Netflix een verlies, mede omdat de dienst de eerste maand gratis werd aangeboden.

Vier miljoen nieuwe leden

Netflix liet tijdens de presentatie van de cijfers ook weten dat ze in Q4 van 2013 4 miljoen nieuwe leden hebben aangetrokken. Daarmee stijgt het totaal naar 44,5 miljoen.

In de brief aan investeerders laat Netflix ook nog weten dat het streamen van 4K content voorlopig een wassen neus is om Netflix als een voorloper op het gebied van internet-tv te positioneren:

“Since the number of 4K displays sold in 2014 and the number of available hours of 4K content both will be relatively modest, the short term impact of 4K is mainly on consumer perception of Netflix as a leader in Internet TV.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *