Meer specificaties iPhone X naar buiten gebracht

iPhone X
Een duik in de techniek van de iPhone X.

Tijdens de keynote van Apple maakt het techbedrijf de belangrijkste informatie over de nieuwe iPhones bekend. Heel diep op de materie gaat het bedrijf echter niet in. Sterker nog, sommige specificaties zijn niet te achterhalen via de site van Apple. Gelukkig duiken deze ‘verborgen’ specs elders op.

Deze informatie over de iPhone X is via China bekend geworden. De specs werden als eerste gespot door lekker Steve Hemmerstoffer. Uit de informatie valt te halen dat de iPhone X een 2.715mAh batterij heeft. Ter vergelijking: de iPhone heeft een batterij met een capaciteit van 1.821mAh.

Het is niet zozeer dat de iPhone X een veel langere batterijduur heeft in vergelijking met andere iPhones. Dit heeft te maken met het nieuwe OLED-scherm, dat aanzienlijk meer kracht vraagt van de smartphone. Dit resulteert in een vergelijkbare batterijduur in vergelijking met de iPhone 8. Daarnaast valt te lezen dat de iPhone X 3 GB aan RAM geheugen heeft.

De nieuwe iPhone X is vanaf november te bestellen. Het vlaggenschip van Apple scoor je vanaf 1159 euro.

Nog geen reacties

  1. Heeft hoogstwaarschijnlijk ook een “L”-vormige batterij, wat de capaciteitsverhoging verklaart. Mogelijks is het moederbord ook maar de helft zo groot, omdat men gebruik maakt van een “gestapeld” moederbord ( meerdere lagen op elkaar ).

  2. ik was altijd in de veronderstelling dat een OLED veel zuiniger met zijn energie omgaat omdat het niet alle pixels hoeft te verlichten.
    Overigens rammelt de tekst van het stuk hierboven aan alle kanten, zou het nog eens door iemand van de redactie laten doorlezen voor je het op het web kiepert.

    • @JanJansen: Elke pixel kan afzonderlijk aan of uit gezet worden, dat is zeer juist. Echter is het scherm een stukje groter (5,8 inch tegen 5,5 inch van een iPhone plus-model ). Meer scherm verlichten betekent meer batterijverbruik. Ook heeft het scherm ook een heel deel meer pixels dan gelijk welk ander iPhone scherm.

      Hoe meer pixels er moeten aangestuurd worden, hoe meer rekenkracht er wordt vereist, des te meer batterij het vreet. Een iPhone 8 plus bv, heeft 2.073.600 pixels in totaal. Een iPhone X heeft er 2.740.500. Dat is grofweg 32% meer. Niet mis dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *