Meer specifieke details over de iPhone 7 opgedoken

iPhone
We zien een aantal nieuwe feiten op tafel.

Het duurt nog twee dagen voor de onthulling van de nieuwe iPhone 7 gaat plaatsvinden, maar zo vlak voor de presentatie zijn er toch nog nieuwe details bekend geworden. Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities wist deze informatie bekend te maken. Kuo heeft het vaak bij het rechte eind, dus kunnen we info behoorlijk serieus nemen.

Volgens de analist krijgt de iPhone 7 vijf kleuropties. Het gaat hier om goud, roségoud, zilver, metaal zwart en piano of glossy zwart. Er wordt geen woord gerept over een blauwe iPhone 7. Een kleur die we wel eerder voorbij hoorden komen in de geruchtenstroom. De genoemde kleuren komen wel overeen met recente geruchten.

De smartphone krijgt 32GB als instapmodel. Dit loopt op met de mogelijkheden 64GB, 128GB en 256GB. De iPhone 7 Plus beschikt straks over 3GB aan RAM geheugen. Het reguliere model moet het doen met 2GB RAM. Beide toestellen krijgen mogelijk de beschikking over TrueTone-technologie. Deze techniek kenden we al van de iPad Pro. TrueTone moet zorgen voor een breder kleurbereik en scherpere beelden als je bijvoorbeeld foto’s aan het bekijken bent.

Zoals we al weten krijgt de Plus een dual-camera en de 4.7-inch iPhone 7 een single-camera. Volgens Kuo gaat het in beide gevallen om een 12-megapixel camera. Het zou hier gaan om een groothoekcamera waarbij het mogelijk moet worden om gebruik te maken van optische zoom of een functie die hierop lijkt. De flitser bestaat uit vier LED-lampjes.

De analist zegt dat de iPhone 7 ook bestand is tegen waterspetters, vergelijkbaar met het niveau van de Apple Watch. Dit betekent dat regendruppels op het toestel of je handen wassen niet voor problemen zouden moeten zorgen. Zwemmen met de telefoon zal echter niet mogelijk zijn. Over de headphone-jack kunnen we kort zijn: deze verdwijnt en Apple komt met EarPods en een meegeleverde adapter. Op het gebied van performance zullen de iPhone 7 en de 7 Plus natuurlijk weer beter presteren. Beide toestellen krijgen de nieuwe A10 processor met een kloksnelheid tot 2.4 of 2.45GHz. Als laatste lezen we dat de nabijheidssensor over lasertechnologie zal beschikken in plaats van LCD-techniek.

Een aantal nieuwe, specifieke details dus. Op 7 september krijgen we antwoord of bovenstaande informatie daadwerkelijk lijkt te kloppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *