Meer specs Samsung Galaxy S9 gelekt

Auteur: , 6 Reacties
De S8 was een relatief groot succes

Op papier kan de S9 niet tippen aan de iPhone X.

Een aantal dagen geleden lekte er al renders uit van het aankomende vlaggenschip van Samsung, maar nu wordt langzaam ook meer bekend over de aspecten onder de motorkap. Een benchmark van Geekbench verraadt onder andere de processor en het werkgeheugen. Het moge duidelijk zijn, de Galaxy S9-serie gaat Samsung’s meest krachtige smartphonereeks ooit worden.

Zo is het voor het eerst dat de single-core-score van een Samsung-toestel hoger is dan 2000 (ruim 2400 om precies te zijn) en krijgt de multi-core-test een tevens gigantisch hoog cijfer van 8000. Dat neemt niet weg dat bijvoorbeeld de iPhone X een multi-core-score behaalt van over de 10.000; Samsung kan wat deze benchmark-score betreft dus niet tippen aan Apple. Ook zou de aankomende gezichtsherkenning van de S9 slechter zijn dan Apple’s Face ID.

Naast de Qualcomm Snapdragon 845 processor van 8 cores en een kloksnelheid van 1.77 GHz zal de S9 waarschijnlijk maar liefst 5GB RAM bevatten. Hoe dan ook, waarschijnlijk wordt het toestel in februari van volgend jaar gepresenteerd en daarna kunnen we lekker vergelijken wat het beste toestel voor (vermoedelijk) zo’n €1000,- zal zijn.

Foto (Galaxy S8) @Pixabay/Pakphones6 reacties

Die benchmarks. Zucht… Pissing contest voor fabrikanten die werkelijk nergens toe dient. Laat zo’n S9 terugklokken tot de performance van de S5 en je hebt een telefoon die nog steeds alle apps kan draaien, maar wel een week lang op één acculading blijft werken.
“Dat neemt niet weg dat bijvoorbeeld de iPhone X een multi-core-score behaalt van over de 10.000; Samsung kan wat deze benchmark-score betreft dus niet tippen aan Apple. ”

Wat ben je er mee als na een jaar deze cijfers niet meer gehaald kunnen worden… ( ha ). Stel dat je een wagen koopt met 500 pk, en na een jaar rijden, schieten er nog maar 300 over. De concurrentie daarentegen heeft een wagen met 400 pk, maar na een jaar is het nog steeds 400 pk. Welke kies je?
@simonmc: droom lekker verder …. IEDERE lithium ion heeft hetzelfde probleem. Wat d8 je van een auto met die 400pk die om de havenklap uitvalt na een jaar ( of 8 maanden zoals je hoeronder kunt lezen op de samsung suport site). Dan liever 300 pk die blijt rijden.

“04-21-2017 03:33 AM
Re: S7 Edge battery drain
Hi,

My battery has been getting progressively worse over the past few months and now just drains and switches off when the battery gets to 35% or so – it is then completely drained. 0%. (I had just checked battery prior to this happening and it said 4.5hrs left)

Can you help. Is my battery faulty? Phone is only 8 months old.”
@dgh74: Ik had zo’n reactie wel verwacht, misschien zelfs uitgelokt. Het idee van Apple was nobel, ze hadden het alleen niet stiekem mogen doen. Ik hoop alleen voor hen dat het geen veel groter probleem probeert te maskeren, namelijk een inherente architectuurfout.

Het is geopperd, dat het terugklokken niet gedaan is omwille van het verouderen van de batterij te compenseren, maar wel om een ontwerpfout te maskeren. Je hebt gelijk dat elke batterij dezelfde is, maar het probleem zit hem blijkbaar in het feit dat de processor meer kan vragen van de batterij, dan hij kan leveren. De software aanpassing is schijnbaar maar gedaan, na vele klachten van spontane uitval van verschillende toestellen, hetzij de batterij nog 50% of 10% had.

De batterij vervangen is dus maar een tijdelijke oplossing, want als die batterij opnieuw capaciteit verliest na een tijdje, krijg je terug hetzelfde probleem. Dus ofwel moeten ze wel de prestaties van de processor terugdraaien, ofwel moeten ze een batterij met een stuk grotere capaciteit aanbieden ( als dat al kan ).
Het is niet toevallig dat de “plus” modellen dit probleem niet ( of minder ) kennen.

Ik vermoed dat ze momenteel met de gebakken peren zitten. Ze hebben een aantal rechtszaken tegen hen lopen omwille van geplande veroudering ( persoonlijk geloof ik dit argument niet echt ) en het niet naleven van beloofde prestaties. Dus ofwel vervangen ze de batterij, maar dit is geen permanente oplossing, ofwel verwijderen ze de software-aanpassing, maar dan krijg je waarschijnlijk weer vele mensen die met uitvallende toestellen komen te zitten. Moeilijke zaak en ik wens hen het beste toe.
@simonmc: nope dat is dus het punt …. iedere fabrikant heeft dit probleem en is geen ontwerpfout ( zie mijn samsung voorbeeld maar ook nexus telefoons hebben hier veel last van). We lopen gewoon tegen het uiterste van lithium ion aan. Een piekspanning voorkomen … betekend automatisch terugklokken.

De fout is wel : dit niet communiceren aan de klant. En dat gaat ze een hoop geld kosten ( terecht ).

Ikzelf had dit probleem trouwens al op mijn iphone 4 … die viel ook uit terwijl batterij nog niet leeg was. Dit is jaren geaccepteerd bij alle merken en meeste klanten als “ batterij is versleten “ . Mijn iphone 6 is naar mijn vader gegaan …. geen probleem en werkt nog als een trein. 3 jaar oud.

Het grappige is trouwens dat de vertraging niet standaard is …. maar slechts bij een piekspanning. Dus bijvoorbeeld opstarten pokemon duurt langer want 3 tellen piekspanning en 4 tellen terugklokken. Eenmaal geladen loopt hij gewoon soepel zonder terugklokken. De geekbench BENCHMARK was een grote piekspanning ( daar is een benchmark voor ) dus slechte score. In de praktijk ligt het echter heel anders. Het zielige is dat ineens de halve wereld claimt dat zijn of haar iphone voor geen meter loopt ( wat dus helemaal niet kan met het huidige terugklok systeem ). Psychisch waarschijnlijk.

Maar goed voorlopig kan men relatief goedkoop (€ 29 als ut goed is ) de batterij laten vervangen vanaf volgend jaar. En hopen dat er snel een vervanger voor lithium ion komt.
Benchmarks zijn geen ruk waard. The proof is in the pudding en we hebben de laatste maand meerdere malen gezien dat de superieure X in reallife helemaal niet sneller is, soms zelfs trager. Alleen als gaming je boeit dan kan het wellicht iets schelen.
We zagen zelfs een OP5T die minder dan de helft kost van een X die op de meeste vlakken sneller is.

Kortom, de S9 zal superieur zijn want er is nieuwe hardware en de software van Samsung wordt ook steeds beter.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).