Méér werkgeheugen voor de MacBook

MacBook
Nog meer dingen tegelijkertijd doen.

Later dit jaar zal het mogelijk zijn om 32 GB als optie aan te vinken op je MacBook Pro. Dat voorspelt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Kuo is doorgaans goed ingelicht dus we kunnen er van uit gaan dat deze berichtgeving redelijk betrouwbaar is.

Volgens Kuo krijgen de MacBooks later dit jaar de beschikking over de nieuwe Intel Kaby Lake chipset. Dit opent de deur naar meer rekenkracht. De analist denkt dat alleen de 15-inch MacBook Pro te bestellen zal zijn met 32 GB aan werkgeheugen. Verder voorspelt Kuo dat de 12-inch MacBook een upgrade krijgt naar 16 GB aan werkgeheugen. De instapper is momenteel enkel te verkrijgen met maar 8 GB RAM.

Vorig jaar bleken de MacBook-verkopen flink tegen te vallen voor Apple. Het techbedrijf kreeg bovendien veel kritiek te verduren door het weglaten van de MagSafe-connector en het ontbreken van diverse poorten bij de nieuwe MacBook Pro’s. Of deze mogelijke vernieuwingen de verkopen weer recht gaan trekken is afwachten.

Nog geen reacties

 1. Het werd eens tijd. Ik werk zelf op de nieuwste MacBook Pro van werk en die aansluitingen zijn drama. We hebben op z’n minst 80 gebruikers met de Retina Macbook met alle aansluitngen en docks van 200 euro etc etc en dat mogen we nu allemaal vervangen. Lekker geld kloppen Apple. En het mooiste is nog dat USB-C naar DisplayPort nergens meer leverbaar is (uitverkocht), de USB-C naar Ethernet alleen van Belkin te verkrijgen is met een levertijd van 10 weken en als ik m’n muis heb aangesloten (met een USB-C naar USB converter) en ik wil een USB inprikken, dan moet ik m’n muis eruit halen. Power gebruikt 1 poort van de 4, muis gebruikt de 2e, Ethernet gebruikt de 3e en ik heb het geluk dat ik een scherm heb kunnen aansluiten met 1000 converters en die gebruikt de 4e. Lekker handig Apple!! Ronduit dramatisch. Verder heeft het ook geen enkele wauw factor tegenover de oude MacBook Pro. En dat was mijn frustratie over de nieuwe MacBook Pro.

 2. Er zijn voldoende aanbieders (zoals Satechi) die een hubke hebben voor zo’n 40 euro. Dan heb je:

  2x USB 2
  HDMI
  SD-kaart
  Mini SD
  Voeding

  En als bonus kun je het in de specifieke kleur van je MacBook krijgen. Die leveren dat al voor de 12″ MacBook Retina en die past gewoon op de MBP.

  Voor de muis kun je gewoon een draadloos item bestellen bij Apple (en als je wilt kun je meteen een toetsenbord meenemen). Worden ethernet kabels nog gebruikt om de laptop van internet te voorzien, eigenlijk? Daar zit toch tegenwoordig een prima wifi op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *