Meer WhatsAppjes, minder sms’jes tijdens jaarwisseling

De appjes van Doutzen
Net zo traditiegetrouw als nieuwsjaarduiken en berichten over vuurwerkslachtoffers met oogschade, is het bericht van providers over topdrukte op het mobiele netwerk tijdens de jaarwisseling. En wie zijn wij om niet mee te gaan in die traditie? Hier de cijfers.

De drie grote providers, KPN, Vodafone en T-Mobile, melden gezamenlijk dat het aantal mensen dat mobiel internet verstookte tijdens de jaarwisseling opnieuw is gestegen. Het aantal verstuurde sms’jes is – niet geheel onverwachts – juist sterk gedaald.

KPN meldt dat er via hun netwerk bijna drie keer meer mobiele data werd verbruikt als vorig jaar rond hetzelfde tijdstip. De provider handelde ruwweg 6 miljoen sms-berichten af. Een stuk minder dan vorig jaar, toen waren het er nog 8,5 miljoen.

Vodafone zegt dat het internetverkeer tijdens de jaarwisseling met 55 procent steeg ten opzichte van vorig jaar. Het gebruik via het 4G-netwerk verviervoudigde zelfs. Vodafoneklanten hebben vannacht tevens 7 miljoen telefoontjes geleegd, een lichte daling van 3,6 procent ten opzichte van vorig jaar. De provider handelde 15 miljoen sms’jes af, wat neerkomt op een daling van bijna 30 procent. De meeste nieuwjaarstelefoontjes werden bij Vodafone gepleegd vanaf de Dam in Amsterdam. In Rotterdam werd het meeste data van Vodafone verbruikt. Dat gebeurde bij Blaak.

T-Mobile meldt dat de verstuurde data tussen 00:00 en 02:00 uur 182 procent meer was dan op een reguliere nacht van woensdag op donderdag. 8470GB in totaal. Een vergelijking met de vorige jaarwisseling werd niet gemaakt. In totaal verwerkte T-Mobile 2.230.597 telefoontjes in deze periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *