Meest randloze smartphone ooit komt eraan

Sharp Aquos S2
Weer één stap dichter bij een smartphone die volledig uit scherm bestaat.

Van de merknaam Sharp worden de meeste consumenten niet erg warm van, maar het bedrijf heeft toch al heel wat unieke smartphonedesigns op de markt gebracht. In 2014 deed het een verwoede poging om de randloze ervaring die we in 2017 pas echt hebben gekregen, voor te zijn. Met de Sharp Aquos S2 gaat het bedrijf echter nog een stap verder.

Het nieuwste paradepaardje van het bedrijf moet namelijk het meest randloze toestel tot nu toe worden. Met een screen to body-ratio van 84,95 procent verslaat het namelijk alle concurrenten. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus beschikken over een ratio van respectievelijk 83,6 en 84 procent.

Dankzij deze verhoudingen moet het 5,5 inch scherm aanvoelen alsof je een 5 inch-smartphone in handen hebt. Ook is er volgens Sharp nog steeds ruimte voor een frontcamera, waarschijnlijk op een manier vergelijkbaar met de Essential Phone. Of de vingerafdrukscanner zich daadwerkelijk in het scherm bevindt, hebben we zo onze twijfels over.

Met een Snapdragon 630 of 660 chipset en 4 tot 6GB RAM is er onder de motorkap genoeg kracht voor regulier gebruik, waardoor het toestel, mits het een redelijk prijskaartje krijgt, de meoeite waard is om in de gaten te houden. Na de officiële presentatie op 8 augustus weten we het zeker.

Nog geen reacties

  1. Jammer, maar ik denk niet dat deze telefoon naar Europa gaat komen. Sharp houdt z’n telefoons (angstvallig?) binnen de Japanse grenzen, en ook afwijkende gsm frequenties spelen hierin parten, waardoor de parallelimport ook nauwelijks vat krijgt op hun toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *