Meetings worden weer leuk met de Microsoft Surface Hub

Waar is de koffie?
Val je geregeld in slaap tijdens de zoveelste vergadering? Microsft komt met de Surface Hub die de interactie moet gaan vergroten.

Goed, je baas zal wel even moeten investeren. Want het ding kost een dikke 20.000 dollar, maar dan heb je ook wat. Dit tv-scherm van 84-inch groot is een computer an sich. Het scherm is touchscreen dus kun je tijdens de presentatie even snel iets tekenen of swipen à la Herman de Schermman naar de volgende dia. De Surface Hub draait op een eigen Windows versie en beschikt over een ingebouwde webcam en microfoon. Ook de interactie met apparaten is gewoon anno 2015. Om bijvoorbeeld te kunnen videobellen is het mogelijk om een smartphone of tablet te koppelen aan het apparaat. Speciale apps voor de Surface Hub volgen later in de Windows Store.

Voor wie 20k te gortig is kan diegene terecht bij de goedkopere variant. Er komt namelijk een 55-inch instapmodel en deze krijgt een prijskaartje van zo’n 7000 dollar. Je kunt de televisiecomputer pre-orderen in juli. De eerste bestellingen gaan in september de deur uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *