Megaupload-bestanden zijn aan het vergaan

Megaupload
Dankzij de jarenlange juridische strijd is nu het punt bereikt waarop de helft van de Megaupload-harddrives onleesbaar zijn.

Dat zegt het bedrijf Cogent, dat verantwoordelijk is voor de servers waarop Megaupload draait. Van de 16 harde schijven met data-backups zijn er inmiddels acht onleesbaar. Gelukkig betekent dat nog niet dat de data ook verloren is: het kan zijn dat de zogenaamde drive heads alleen bevroren zijn, en dat deze weer kunnen worden “ontdooid”. Cogent heeft echter hulp van buitenaf nodig om dit vast te kunnen stellen. Het weet dus ook niet zeker dat er geen data gecorrumpeerd is.

Megaupload beweert in de rechtszaal trouwens dat de overheid de kosten van opslag moet betalen. Succes daarmee, Kim. De banktegoeden van de upload-service zijn, net als de drive heads, bevroren, dus Megaupload kan niet zelf betalen.

Een wat aannemelijker argument is dat de overheid delen van de data gekopieerd heeft als bewijs. Daarmee bestaat ook een verplichting de rest te kopiëren, omdat men anders de verdenking op zich laat alleen de data te gebruiken die gunstig is voor de aanklager. Valt wat voor te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *