Meisje ontvangt $70.000 na afstaan van Facebook-password

Auteur: , 2 Reacties
Meisje ontvangt $70.000 na afstaan van Facebook-password

De 15-jarige Riley Stratton pestte een schoolmedewerker en voerde seksueel getinte gesprekken op Facebook. Genoeg redenen voor de school om haar wachtwoord op te eisen.

De schoolleiding wilde exact weten wat er precies op Facebook werd geplaatst door Riley. Ze werd apart genomen en onder dwang van het schoolbestuur en een politieagent moest ze haar wachtwoord afstaan.

Burgerrechtenorganisatie ACLU kreeg er lucht van en klaagde de school namens Riley aan. Zij zijn van mening dat de school niets te maken heeft met de meningsuiting van iemand op Facebook. De schoolleiding ziet het anders en gaf aan dat haar Facebook-activiteiten direct schade aan de school toebracht.

Uiteindelijk werd de zaak geschikt en Riley ontvangt nu het bedrag van 70.000 dollar als schadevergoeding voor de inbreuk op haar privacy.

Het voorval heeft er ook toe geleid dat de school haar beleid heeft aangepast. Hierin staat nu dat zij het recht hebben om wachtwoorden op te eisen van iedereen die op het terrein van de school via e-mail of social media de schoolregels verbreekt.2 reacties

‘Merica!!
@bassen: Fuck yeah!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).