Men denkt makkelijk afscheid te nemen van social media

Men denkt makkelijk afscheid te nemen van social media
Werkelijk?

Makkelijker gezegd dan gedaan. Dat lijkt de conclusie te zijn van dit nieuwe onderzoek. In de Verenigde Staten voerde het PEW Research Center een onderzoekje uit. Men werd gevraagd of ze makkelijk afscheid konden nemen van sociale media? Een definitief vaarwel naar platformen zoals Facebook, Instagram en Snapchat.

De ondervraagden zijn zelfverzekerd, want maar liefst 59 procent van hen zegt eenvoudig afscheid te kunnen nemen. Slechts 14 procent van de ondervraagden zegt dat het heel moeilijk zal zijn om te stoppen met social media. 40 procent geeft aan dat het een daadwerkelijk probleem zou vormen. Vier jaar geleden, toen PEW een vergelijkbaar onderzoek deed, gaf slechts 28 procent aan dat het opgeven van sociale media voor een probleem zou kunnen zorgen.

Veel ondervraagden gebruiken één van de genoemde platformen vrijwel dagelijks. Facebook blijft het populairst, gevolgd door Snapchat en Instagram. Steeds vaker zie je dat instanties onderzoek doen naar social media en de gevolgen ervan. Mensen kunnen daadwerkelijk verslaafd raken en checken elke 5 tot 10 minuten een sociaal platform. Het complete onderzoek kun je hier terugvinden.

2 reacties

  1. Van afscheid nemen van sociale media krijg je afkickverschijnselen. Zo heb ik vorig jaar mijn Facebook-account verwijderd. Nu post ik op apparata.nl

  2. Drie jaar geleden Facebook opgezegd en dat ging prima maar ik was daar niet zo heel actief.

    Jaartje geleden ook Twitter opgezegd en dat was lastiger. Zeker een week dacht ik in lege momentjes “even op Twitter kijken”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *