‘Men gebruikt smartphone 3 tot 5 jaar’

Auteur: , 6 Reacties
iPhone

Jij ook?

De nieuwste smartphone zijn technische wonders in je broekzak. Tenminste, als het nog in je broekzak past. De smartphones van vandaag de dag groeien en groeien. Dikke kans dat je toestel een klein beetje uitsteekt als je een strakke broek draagt, maar dat geheel terzijde.

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat we steeds langer met onze smartphones doen. Het onderzoek werd uitgevoerd door Ting Mobile onder 3.640 smartphone gebruikers. De resultaten van de vragenlijst zijn de nachtmerries voor techbedrijven. Die hopen alleen maar meer en meer smartphones te verkopen. Maar ja, ze zijn zo goed hè. En duur. Dus waarom vervangen?

Meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek zegt zijn of haar smartphone drie tot vijf jaar te gebruiken. Een logische ontwikkeling. Met prijzen van high-end smartphones rond de 1.000 euro denk je wel twee keer na over upgraden na een paar jaar. Niet elke smartphone weet zijn waarde goed te behouden en je lijkt wel gek om honderden euro’s te verliezen als het toestel nog meer dan prima functioneert. Slechts 15 procent van de deelnemers aan het onderzoek upgraden de smartphone binnen een periode van twee jaar na aanschaf.6 reacties

Normaliter 2 jaar. Na 1 jaar kijk ik alweer rond en ben ik wel aan wat anders toe maar vind dat zonde.
Deze keer (Note8) zing ik het mischien 3 jaar uit.

Al jaren vervang ik hem niet omdat het persee moet maar omdat ik het wil, luxe probleem in weze.
Note 4 van begin 2015 hier. Doet het nog prima op Marshmallow. 1x per jaar een nieuwe accu hooguit..
Ik heb even een periode gehad dat ik snel wisselde. Ik had 3 jaar een HTC M7 (echt een ruktelefoon trouwens) en die toen verwisseld voor een iPhone 6s. Die heb ik net geen twee jaar gehad omdat hij niet meer beviel en een Samsung wilde proberen. Dat werd de S8 en die heb ik anderhalf jaar gehad.

Beide telefoons zat veel meer sjeu in dan wat ik eruit heb gehaald, maar goed, de S8 fungeert nog steeds als prima telefoon voor een vriendin van mij en mijn vader is nog steeds tevreden met die iPhone 6s.

Ben zelf van plan om mijn huidige telefoon wat langer te houden. Ik ben geen groot fan van de X-serie van de iPhone, op de een of andere manier vind ik (helemaal voor wat ik ervoor betaald heb) de iPhone 8 gewoon een fijn ding. Fijne dingen moet je houden en deze telefoon is een perfecte middenweg. Dus als het aan mij ligt is die 3-5 jaar niet onmogelijk.
De afgelopen 2 telefoons zelfs 2de hands gegaan.
(Galaxy s5 en een Huawei p7)
De Galaxy s5 gaat nu nog perfect mee vanwege een grotere batterij. (7800mah geloof ik ipv de standaard 3000). Gaat letterlijk een week mee op standby en zonder problemen 2 dagen heftig gebruik. Ik wou dat elke telefoonbatterij vervangen kon worden en 2x zo dik kon worden met een custom hoesje (Wat overigens ook maar 10,- heeft gekost)..
Zelf een tijdje terug aan de Pocophone gegaan. Die gaat het ook gemakkelijk 3 jaar vol houden, En eventueel een nieuw scherpje is ook maar 20,- in parts.
Er is een tijd geweest dat ik eens per jaar een nieuwe telefoon aanschafte en de oudere telefoon doorschoof naar de kinderen. Nu zijn ze op een leeftijd gekomen dat ze ook wel een nieuwe smartphone willen, dus zal ik weer langer met de huidige telefoon doen. De huidige heb ik nu een maand of negen. Die zal dus wel zo’n drie jaar mee moeten gaan, want ik verwacht nu pas weer een nieuwe telefoon aan te schaffen als 5G een beetje is ingeburgerd; dan zijn we minimaal twee jaar verder, denk ik.
pas geleden mijn iphone se laten vallen, die was wel een keer klaar. in 2 jaar heeft dat ding letterlijk alles meegemaakt, repareren was duurder als wat dat ding nog waard was. nu een nieuwe 8 gekocht (van een vriend die hem van zijn werk had gekregen maar nooit heeft gebruikt), kijken hoelang die het volhoudt. meestal vind ik 2 jaar wel weer genoeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).