Men is meer geïnteresseerd in Bitcoin dan in goud

Auteur: , 7 Reacties
Bitcoin

Is Bitcoin het nieuwe goud?

Onder cryptocurrency is Bitcoin de meest populaire en bekende valuta. Het is tevens de meest waardevolle. Niet zo gek dat er elke dag duizenden mensen zijn die via Google de virtuele munt als trefwoord in de zoekbalk invullen.

Goud wordt gezien als een ‘verstandige’ belegging. Dat de grondstof vandaag de dag niet meer de populairste is, wordt duidelijk als je de data van Google gaat analyseren. Via Bloomberg is naar buiten gekomen dat men meer zoekt op ‘buy Bitcoin’ dan op ‘buy gold’. Dit is niet zo vreemd. Bitcoin pakt dit jaar record na record en komt telkens terug in het nieuws. Dit zorgt voor meer nieuwsgierigheid en dus meer Google-zoekopdrachten op de munt.

Blockchain-technologie lijkt dit jaar écht te zijn doorgebroken onder de mainstream media. Er wordt steeds vaker over geschreven en nieuwe virtuele munten worden continu uit de grond gestampt. Investeerders in cryptocurrency zullen maar al te blij zijn met deze ontwikkelingen. Hoe meer aandacht voor virtuele valuta en Blockchain-technologie, hoe meer kans op waardevermeerdering.7 reacties

‘If the cab-driver starts talking about it – stay out’
@lekkaah: De bitcoin is de nieuwe tulpenbol.
@lekkaah: je hebt het over goud, toch?
@autoblogger: ik heb mijn ob geplugt btw! Nee, het is een beetje een dooddoener, niemand kan voorspellen wat de koers gaat doen en wanneer, ben zelf een handelaar van beroep, maar ik wordt huiverig als plots iedereen het erover heeft, vooral in deze moeilijke markt met gebrek aan rendement. Mensen zoeken als gekken naar rendement en de koers van bijv een bitcoin is daarvan het resultaat. But then again, ik heb geen glazen bol, god mag weten wat er gaat gebeuren. Ik ben iig (nog?) passief op de cryptocurrency.
@lekkaah: tja, op zich heeft geld ook geen waarde, net zoals bitcoin. Het is maar waar men in wil geloven. Op dit moment geloven mensen steeds minder in de waarde van geld, het wordt immers ongelimiteerd bijgedrukt. De belofte van bitcoin is mooi, maar ik zie het op dit moment nog vooral als speculatie. Lijkt dus veel op aandelen inderdaad;)
@autoblogger: haha, je bent op de hoogte, +1.
Ff cliche/kortaf (kan er uren over ouwehoeren);
Ad ene kant; banken willen zelf ook geen flappen meer cq alles digitaliseren, geen pinautomaten geen cash meer (hier heeft de overheid ook belang bij – geen zwart geld meer e.d.). En eigenlijk is dat eng, want waar is je geld? Het staat ergens digitaal opgeslagen.. dan snap ik de ‘cryptocurrency’ want dat is – zoals je zelf zegt – iets waarin je eigenlijk net zoveel vertrouwen in kan leggen als ons huidige monetair systeem.
Er is iemand heel slim geweest (de bedenker vd bitcoin) echter, waarbij je bij crisis (zoals in 2008) in principe zou kunnen rekenen op overheidssteun, bevind je je bij bitcoin op unknown territory. Ik las hier een paar topics terug hoe een kwart miljard zomaar ‘kan’ verdwijnen – want digitaal. Daarbij wordt het natuurlijk enorm vaak gebruikt voor enge dingen op de darkweb. Ook heb ik het idee dat de oorsprong van dit idee ‘anarchistische’ elementen in zich heeft wat mij dan weer afschrikt. Ik hoor het al – ik dwaal af.. Maw, het is een hele interessante discussie!
@lekkaah: Op dit moment is het meeste geld al digitaal. Mensen pinnen (draadloos), en als je een kraak zet in een bankfiliaal dan kom je wellicht bedrogen uit tegenwoordig.
Dus dat is het punt niet.

Het MEGA GROTE punt is de enorme schommelingen die Crypto nu met zich mee brengt.
Hier kan je geen ruk mee in de normale samenleving. Daarbij is crypto niet snel genoeg om er echt massaal gebruik van te maken zoals we dat nu doen.
2 serieuze punten die eerst opgelost dienen te worden wil je daarmee regulier geld vervangen.

Wel geschikt voor het sparen maar flinke schommelende waardes zijn dan ook alles behalve fijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).