Mercedes maakt boekjes lezen overbodig met nieuwe app

Mercedes maakt boekjes lezen overbodig met nieuwe app
Niet langer saaie handleidingen doorlezen.

De meegeleverde boekjes bij de aanschaf van een auto. Wie kijkt er nog in? Als je iets niet kunt vinden is Google meestal het snelste. Je overweegt die dikke pil van een handleiding er pas bij te pakken als je er echt niet uitkomt. Mercedes pakt het slim aan en komt met een handleiding-app.

De applicatie werkt door middel van een chatbot en augmented reality. De app geeft uitleg door een trefwoord in te tikken of door je smartphone te richten op een onderdeel in de auto. Bijvoorbeeld: wat doet die ene knop in het midden? Wat kan ik met Sport+? Niet langer meer bladeren in een handleiding, maar kort en bondig antwoord door middel van een app.

De app, genaamd ‘Ask Mercedes’, is uitgerold voor de Mercedes E-klasse en S-klasse. Meer modellen volgen in de komende maanden. Voorlopig is de augmented reality feature enkel uitgerold in de Verenigde Staten. Bovendien is de applicatie in het Engels. Volgend jaar komt de app ook in het Duits. Over een eventuele Nederlandse versie van Ask Mercedes is nog niets bekend.

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *