Messenger krijgt eindelijk deze langverwachte feature

EINDELIJK
Deze stokoude functie (uit 2016) komt nu eindelijk naar Messenger.

Voor mij is Messenger een chat-functie die ik gebruik als ik mensen contacteer waar ik het nummer niet van heb (want daarvoor gebruik ik WhatsApp). Laat Messenger nu ook precies de plek zijn waar eerste indrukken en belangrijke contactleggingen plaatsvinden, wat een blunder des te erger maakt.

Laat daar nu eindelijk een oplossing voor komen. Je zou zeggen dat Facebook, trotse eigenaar van WhatsApp, misschien wel de handigste toevoeging van de afgelopen jaren van die laatstgenoemde chat-app had overgenomen. Toch moest het nog even duren voordat je berichten kon ‘ontzenden’ op de chat-app van het sociale platform.

En voor de Facebook-liefhebbers onder ons, kan deze nieuwe functie nagenoeg mosterd na de maaltijd zijn. Afgelopen oktober lekte de functie namelijk al uit in een onhandig staaltje PR-werk. Waar Facebook zo lang over heeft moeten puzzelen blijft een raadsel.

Gebruikers kunnen tot 10 minuten na het versturen van een berichtje nog bedenken of ze dat beter niet hadden moeten zeggen. Daarna is het bericht permanent verzonden en moet je in potentiële schaamte leven. Als anderen (bijvoorbeeld in een groepschat) een bericht van je quoten en daar dus direct op antwoorden, heb je pech. Je kunt alleen je eigen berichten verwijderen en dus niet die van anderen met jouw tekst daarin.

Facebook slaat de verwijderde zelf wel op om eventueel pestgedrag te voorkomen. Het is voor een internettrol immers zeer verleidelijk om duizenden berichten te spammen en ze vervolgens te verwijderen om schijnheilig te kunnen doen.

Foto @Kārlis Dambrāns (via Flickr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *