Met 2 foto’s van een sleutel kun je een kopie laten maken

Met 2 foto's van een sleutel kun je een kopie laten makenTwee foto’s van een huissleutel doorsturen naar het in San Francisco gevestigde Shloosl, en een paar dagen later heb je een kopie in de bus die doorgaans beter past dan het origineel. Dubieus. Maar het schijnt te werken.

Shloosl zegt met twee correcte sleutelfoto’s van de voor- en achterkant een sleutel te kunnen namaken. Nu is het fenomeen van dergelijke kopieën op basis van foto’s al ouder, maar dit bedrijfje is een van de eerste die er een geautomatiseerd proces van maakt.

Sleutels worden doorgaans gekopieerd door de contouren van het origineel te volgen en deze exact over te nemen. Inclusief kleine imperfecties. Shloosl zegt de diepte van de tanden op te meten, en gooit er een sloot data tegenaan die ze uit de foto’s weten te verkrijgen. Hierdoor krijgen ze een sleutel die beter past dan het origineel, want info van slijtplekken wordt ook meegenomen. HIER meer uitleg.

Instead of cutting the new key with those depths, it instead cuts them at nearest cut increment of the lock. Each tooth is also cut with the width and spacing specified by the manufacturer of the lock instead of the spacing and widths of the original key.

Fotootje maken en doormailen naar Shloosl zo simpel is het
Sleutelboer Shloosl, voor al uw dubieuze sleutelkopieën

Is het dan echt zo makkelijk? Ja. Lifehacker heeft het geprobeerd, en zegt dat de sleutel die ze voor slechts 5 dollar- inclusief verzendkosten- bestelden beter draait dan het origineel.

Het enige wat Shloosl doet om te verifiëren dat ze geen in het wild gefotografeerde sleutels namaken, is de eis dat er op de ingezonden foto’s altijd vingers zichtbaar moeten zijn die de sleutel vasthouden. Ook vragen ze of iedereen zo sportief wil zijn om eventuele ‘do not copy’-teksten niet te bedekken. Dat is het. Al met al redelijk makkelijk te omzeilen, als je een beetje creatief bent.

Met 2 foto's van een sleutel kun je een kopie laten maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *