Met Cardboard maak je van karton je eigen VR headset

Met Cardboard maak je van karton je eigen VR headset
Met Carboard kan straks iedereen van een pizzadoos een virtual reality bril maken.

En dat is nou net wat Google wil. Het idee is dan ook om iedereen de mogelijkheid te bieden om op een goedkope manier een VR bril te laten maken. Hierdoor kunnen ontwikkelaars die niet de financiën hebben om bijvoorbeeld een Oculus Rift aan te schaffen toch de mogelijkheid krijgen om apps te ontwikkelen die voor een VR bril gebruikt kunnen worden.

Iedereen die tijdens Google I/O aanwezig was kreeg de Cardboard mee naar huis. Het is dan ook bedacht door twee Franse Google medewerkers die de bril in hun eigen tijd hebben ontwikkeld. Zo heb je alleen maar een telefoon nodig, een elastiek, lenzen, NFC tag en de rest kan je downloaden via de slimme Carboard site inclusief de SDK.

De Carboard werkt nu met de Google Nexus 4 en 5, de Moto X en de Samsung Galaxy S4 en S5. De verbinding komt tot stand met behulp van NFC. Zodra je de telefoon in de Cardboard stopt wordt de app automatisch gestart. Hier kan je dan kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo kan je de aarde bekijken via Google Earth, via YouTube filmpjes bekijken en met Exhibit krijg je de mogelijkheid om ons culturele erfgoed in 3D te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *