Met de ARC Pen kunnen Parkinsonpatiënten weer schrijven

ARC-Pen
Parkinsonpatiënten hebben vaak moeite met schrijven, maar dankzij deze gemotoriseerde pen moet een brief neerpennen geen probleem meer worden.

Onder leiding van Lucy Jung heeft een groep onderzoekers aan het Imperial College en het Royal College of Art onder de naam Dopa Solutions deze pen ontworpen. Bij hun onderzoek speelde het geluk van de patiënt een grote rol. Het langzaam verliezen van de mogelijkheid om te schrijven en tekenen is immers erg lastig om te accepteren, en door deze patiënten een ARC Pen te geven hoopt het team weer voor wat geluk in het leven te zorgen.

Motortje
In de pen zit een klein motortje dat op hoge frequenties vibreert, zodat je groter en duidelijker kunt schrijven. De motor stimuleert door de trillingen de spieren in de hand, wat het gemakkelijker maakt om de pen over het papier te bewegen. Uit een onderzoek blijkt dat het schrijfgemak met maar liefst 86 procent toeneemt voor deze patiënten.

De ARC Pen is bewust dikker en heeft een speciale vorm die zo min mogelijk pijn doet om vast te houden. Met minimale inspanning moet je de pen tussen je vingers kunnen klemmen. Momenteel zoekt het team sponsoren om de volgende fase van het onderzoek te bekostigen. Daarbij hoeft het niet alleen bij pennen te blijven. Zo denkt het team al aan make-up hulpmiddelen, kwasten en computermuizen.

Bekijk hier een video van de ARC Pen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *