Met de Chairless Chair kan je zitten waar je maar wilt

Met de Chairless Chair kan je zitten waar je maar wilt
Veel van de wearables van vandaag gaan om je pols of om je hoofd. Een Zwitsers team heeft nu iets ontwikkeld dat aan je benen wordt bevestigd.

Het lijkt dan ook meer op een soort half exoskelet pak. Het pak is ontwikkeld om het werk te verlichten van mensen die aan de lopende band werken. In plaats van steeds een stoel te moeten pakken hebben ze met de Chairless Chair deze altijd bij de hand.

De Chairless Chair wordt bevestigd aan de benen en kan met een druk op de knop veranderen in een stoel. Het aluminium en carbonnen frame blijft in de positie staan zodra je gaat hurken. Het maakt gebruikt van een accu aangedreven dempingssysteem dat het gewicht van je lichaam ondersteunt.

Het systeem zal zeer binnenkort worden getest door BMW en Audi in hun eigen productielijn. Dit systeem is natuurlijk ook een uitkomst op de vele beurzen waarbij je soms moet vechten om een plekje waar je kan zitten. Met dit systeem is dat verleden tijd, nu heb je alleen nog een portable bureau nodig zodat je overal aan het werk kan waar je maar wilt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *