Met de helikopter naar je werk als een baas

Auteur: , Geen reacties
Met de helikopter naar je werk als een baas

Als je Jeff Bezos heet is alles mogelijk. Nou ja, bijna alles dan.

Als een gewone New Yorker de metro pakken om van uptown naar downtown te reizen. Het is meestal de snelste manier voor de gewone man, want het autoverkeer staat vaak muurvast in de Amerikaanse stad. Amazon CEO Jeff Bezos gaat een nieuw hoofdkantoor realiseren in New York en wil het anders gaan aanpakken.

Bij het kantoorcomplex moet een helipad komen, zodat de Amazon CEO snel naar het kantoor kan vliegen als hij in New York is. Een machtig idee, al heeft ook Bezos met de wet te maken. Zo gelden er strenge regels in de Amerikaanse stad als het gaat om helikoptervluchten. Om (nog meer) overlast te voorkomen, mag Bezos en andere hoge piefen binnen Amazon slechts 120 keer per jaar gebruik maken van de heli als vervoersmiddel. Pleziervluchten zijn ook verboden, mocht Bezos zijn klanten een rondje New York per helikopter willen laten zien.

Zowel de Urban Development Corporation, de Economic Development Corporation en het kantoor van de burgermeester hebben groen licht gegeven voor de plannen. Het nieuwe kantoor komt in de wijk Queens, ten oosten van het eiland Manhattan. (via Quartz)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).