Met de lampen van Reelights voorkom je boetes!

Als je op de fiets springt, ben je verplicht ervoor te zorgen dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Bij slecht zicht moet je dan ook je voor- en achterlicht aan hebben staan. De kans dat je bij een ongeluk betrokken raakt, is 20% kleiner wanneer je beschikt over goede verlichting op je fiets. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van 60 euro.

In deze blog lees je wat wel en niet mag als het gaat om verlichting op je fiets. Ook lees je hoe lampen van Reelight je helpen bij het voorkomen van boetes!

Waar moet je je aan houden als het gaat om fietsverlichting?

Er zijn een aantal regels over fietsverlichting, die ervoor zorgen dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Deze regels lees je hieronder:

  • Maak gebruik van gele of witte verlichting aan de voorkant en rood achter;
  • Zorg ervoor dat je licht recht vooruit of recht achteruit schijnt. Je mag niks over je verlichting heen hebben hangen;
  • Gebruik maken van losse lampjes – zoals de XLC Verlichtingssets – zijn toegestaan. Bevestig deze op je stuur, tas, borst of rug, zodat je goed zichtbaar bent;
  • Je fiets dient minimaal een rode reflector te hebben op de achterkant van je fiets, 2 gele reflectoren op je trapper en witte of gele reflectoren op je velgen of banden. Is dit niet het geval? Dan riskeer je een boete van 40 euro;

Wat is verboden?

  • Tuig je fiets niet op als kerstboom. Gekleurde en/of verlichting dat flikkert, is niet toegestaan en zelfs gevaarlijk. Bij weggebruikers kan dit epileptische aanvallen veroorzaken;
  • Bevestig geen losse lampjes op je hoofd, benen of armen
  • Reflectoren op je spaken of verlichting op je spaak zijn niet toegestaan

Lampen van Reelights helpen een boete voorkomen

Met lampen van Reelights wordt er energie verwerkt door magneten die bevestigd zitten op je draaiende wiel. Standaard zitten de Reelights lampen bevestigd op de Swapfiets. Echt veel verlichting geven deze duurzame lampjes niet. Wel voorkom je hiermee boetes van 60 euro.

Je hoeft maar één maal de lampen te bevestigen. Wel is het een priegelwerk om ze te bevestigen. In de spaakmagneten zit er een kunststof schroefdraadje bevestigd. Als je niet op de juiste manier de lampen bevestigd, heb je kans dat de magneet scheef gaat zitten.

In de video hieronder zie je hoe je de duurzame lampen van Reelights kunt bevestigen. Lukt het je niet zelf? De medewerkers van Fietsvoordeelshop.nl staan voor je klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *