Met de Mobile Music Touch kan iedereen piano leren spelen

Met de Mobile Music Touch kan iedereen piano leren spelen
Altijd al dat stuk van Vivaldi of Beethoven willen spelen op de piano, maar nooit de tijd genomen om het te leren? Dan is de Mobile Music Touch misschien wel wat voor jou.

Met deze handschoen wordt het namelijk een stuk makkelijker. De handschoen kan met speciaal ontwikkelde software de juiste toetsaanslagen tonen. Deze worden dan zichtbaar op het keyboard omdat de toetsen oplichten. De handschoen laat dan met een vibratie weten welke vinger je moet gebruiken.

De handschoen is ontwikkeld door Thad Starner die ook aan het hoofd staat van het Google Glass project. De handschoen is er niet alleen voor mensen die snel piano willen leren. Het is vooral ontwikkeld voor mensen die een ruggenmergletsel hebben.

Dit komt vooral omdat je door het gebruik van de handschoen er niet bij na hoeft te denken als je een toets aanslaat. Doordat de vibraties via de handschoen aan je vingers worden doorgegeven ontstaat er zoiets als spier-geheugen. Hierdoor zouden juist deze mensen geholpen kunnen worden en weer ‘normale’ taken kunnen uitoefenen.

[gv data=”Zi6t89pi17c”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *