Met de Modillion maak je van ieder horloge een smartwatch

Modillion
Veel techheads zien de opkomst van smartwatches wel zitten, maar de aficionado’s van echte horloges zijn er doorgaans minder over te spreken. Voornamelijk omdat ze op designgebied niet kunnen wedijveren met een chique analoog exemplaar. De makers van de Modillion zeggen hier een oplossing voor te hebben.

Het IsraĆ«lische bedrijf achter de Modillion richt zich niet op het horloge zelf, maar brengt een stukje technologie naar de horlogeband met een slimme gesp. Het kleine apparaatje, waarmee je de horlogeband vastzet, bevat bluetooth-technologie waardoor een koppeling met Android-telefoons mogelijk wordt. Binnenkomende emails, WhatsAppjes en oproepen worden vervolgens doorgeseind via een trilling. Een simpele manier om bestaande horloges een klein beetje ‘smartwatch mee te geven, zonder dan je een modeflater slaat met een bonk metaal om je pols.

Met de Modillion maak je van ieder horloge een smartwatch

Of we het ook echt een smartwatch mogen noemen valt te betwijfelen. Nu is het niet meer dan een trillend roogeefluik. Aan de andere kant: veel moderne smartwatches kunnen in sommige gevallen ook niet veel meer dan dat.

De makers gaan vanaf 10 juni de boer op met de Modillion en hopen via Indiegogo genoeg geld op te halen om het horloge-accessoire in productie te nemen. Hij moet er in de meest gangbare maten komen en zal ongeveer $200 kosten, omgerekend ā‚¬150.

[lg_folder folder=”0_Divers/Modillion_horlogegesp/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *