Met de pd.id drink je nooit meer een gedrogeerd drankje

Met de pd.id drink je nooit meer een gedrogeerd drankje
Een drankje waar zonder jou weten drugs is ingestopt behoort met de Personal id tot het verleden.

Je hebt de verhalen vast allemaal wel eens gehoord. Of je hebt het zelf een keer meegemaakt. Tijdens het uitgaan wordt er een goedje in je drankje gestopt met de bedoeling om je te drogeren. Kwaadwillenden hebben daar natuurlijk verschillende middelen voor. Dankzij een nieuw opgezet project met de naam pd.id zouden dat soort taferelen tot het verleden behoren.

Via de crowdfunding site van Indiegogo proberen de makers van de pd.id het project van de grond te krijgen. Het apparaatje wat ze ontwikkeld hebben maakt gebruik van dezelfde techniek waarmee de DEA in Amerika drugs opspoort. Door de pd.id in je drankje te stoppen weet je al binnen enkele seconden of er een substantie in zit die er niet thuishoort.

De vloeistof in je drank wordt gemeten door middel van spectroscopie. Een techniek die patronen in het lichtspectrum van een vloeistof kan meten. Elke vloeistof bestaat uit een aantal patronen, met spectroscopie kan er gekeken worden naar een patroon dat er niet in thuishoort. Naast spectroscopie wordt er ook getest op de temperatuur en de elektrische lading van het drankje.

De makers zijn op zoek naar 100.000 dollar waarvan ze nu pas ruim 8.000 dollar hebben binnengehaald. Mocht jezelf interesse hebben in de pd.id kan je hem nu bestellen voor 75 dollar. Als de makers het doel binnen 39 dagen halen dan zal de pd.id volgend jaar april worden geleverd.

[gv data=”l4dkZbIUVjU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *