Met deze 5 tips maak je de perfecte party playlist

Zo maak je ideal party playlist

Met de feestdagen voor de deur is goede muziek essentieel, maar ja hoe maak je nou zelf een toplijst op Spotify?

Met deze 5 gouden tips worden de feestdagen dit jaar gegarandeerd wel gezellig.

1. Maak je lijst niet te kort en niet te lang

Spotify sloopt je harde schijf

Lekkere tip! Nu weten we nog niks. Wat we bedoelen is dat je de playlist goed afstemt op de lengte van je evenement. Voor een 7-gangen-kerstdiner moet je minimaal een playlist van 5 uur maken, maar voor een kerstborrel in de middag is drie uur genoeg. Zorg in ieder geval dat je niet tussentijds een nieuwe lijst hoeft op te zetten.

2. Vermijd scherpe keuzes

Kiss is leuke muziek maar misschien voor het kerstdiner wel te scherp
Ook misschien wel een open deur. Toch is het essentieel dat je goed in je achterhoofd houdt wie naar de muziek gaat luisteren. Vermijd een te scherpe muziekkeuze. Een paar lastige nummers en je kan er op wachten tot iemand vraagt of de muziek zachter kan. Zorg dus voor een mooie mix van kerstnummers, hits van nu en hits van vroeger. Bouw de lijst zorgvuldig op. Ga niet van een kerstliedje naar hiphop.

3. Gooi jouw favorieten er in

Nieuwe singel Daft Punk keiharde knaller op Spotify

Het is jouw feestje of jullie etentje. Dus je gasten mogen best naar jouw muziek luisteren. Zorg er wel voor dat het geen one-man-show wordt. Laten jouw keuze-liedjes voorafgaan door wat meer mainstream-muziek en na een wat scherper nummer is het echt tijd voor een allemansvriend.

4. Test je playlist

Wham kan natuurlijk op geen enkele playlist ontbreken
Het lijkt een enorme opgave om een playlist van 4 uur te controleren. Toch is het essentieel om de lijst een paar keer af te luisteren. Het liefst natuurlijk in een vergelijkbare situatie. Je zal zien dat er een paar nummers zijn die toch storen of echt niet passend zijn. En zoals bij veel keuzes: kill your darlings.

5. Zorg voor back-up lijst met party-pleasers

Modern Talking
Een feestje loopt bijna nooit zoals gepland. Het kan heel goed dat door de drank er ineens veel behoefte is aan meezingers. Of dat er ineens gedanst wordt. Wees voorbereid, zorg voor twee of drie reserve-playlists.

Dit liedje kun je sowieso bijna op elke playlist kwijt.. Mocht je nog muziek downloaden, dan ben je echt een van de laatsten der Mohicanen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *