Met deze 7 tips wordt je Netflix-ervaring nóg beter

Met deze tips wordt je Netflix-ervaring nóg beter
Een aantal handige tips om je bingewatch-sessies op Netflix een stukje aangenamer te maken.

1. Voeg IMDb-scores aan Netflix toe
Voeg IMDb-scores toe aan Netflix
Momenteel hanteert Netflix alleen nog haar eigen rating bij films en series. Wil je liever weten wat ze op recensiesites IMDb en Rotten Tomatoes doen, voeg dan de extensie Netflix Enhancer toe aan Google Chrome. Met Netflix Enhancer in je browser worden de filmkaarten automatisch voorzien van uitgebreide filmscores. Ook kun je gemakkelijk trailers bekijken. Gebruik je Firefox? Dan krijg je met Netflix Rate een soortgelijk resultaat.

2. Ondertitels instellen voor Netflix
Ondertitels instellen voor Netflix
Het is 2014, maar Netflix denkt nog steeds dat we op gele ondertitels zit te wachten. Gelukkig kun je dit in een handomdraai aanpassen. Ga naar Mijn Account, klik onder de kop ‘Je profiel’ op Weergave van ondertitels en klik onder ‘Kleur’ je gewenste ondertiteltint aan. Dit wordt vervolgens op al je apparaten zo weergegeven. Oh, en je kunt er ook meteen het lettertype aanpassen, als je het standaard Proportionele sans serif maar niets vindt.

3. Blijf series & films beoordelen
Blijf series & films beoordelen
Netflix heeft een extreem gedetailleerde methode om films te beoordelen. The Atlantic ontdekte dat er maar liefst 76.897 subgenres zijn. Iedere film wordt door Netflix-medewerkes namelijk voorzien van een aantal microtags. Dus hoe vaker jij iets een beoordeling geeft, hoe beter Netflix weet wat je wilt zien, en des te treffender de suggesties worden.

4. Vind alleen het allerbeste
Optimaliseer je zoekopdrachten
Ondanks de talloze suggesties die Netflix voorschotelt, zul je merken dat het soms lang kan duren voordat je een keuze maakt. Wil je hulp bij het zoeken? Probeer dan A Better Queue eens. Op deze site kun je aangeven wat de minimale Rotten Tomatoes-score moet zijn, kun je filteren op jaartallen én aangeven welke genres wel of niet meegenomen moeten worden.

5. Bekijk alles in HD
Bekijk alles in HD
Tenzij je het goedkoopste Netflix-abonnement hebt, kun je de meeste content in een HD-resolutie afspelen. Het is alleen de vraag of je daar ook altijd gebruik van maakt, want het staat niet altijd automatisch aan. Om HD overal in te schakelen ga je rechtsboven naar Mijn account en klik je onder ‘Je profiel’ op Instellingen voor afspelen
waar je de boel vervolgens op HD kunt zetten.

6. Gebruik je telefoon of tablet als afstandbediening
Gebruik je telefoon of tablet als afstandbediening
Kijk je Netflix via de PlayStation of Xbox? Installeer dan de Netflix-app op je smartphone of tablet. Als je gameconsole zich in hetzelfde netwerk bevindt kun je vanuit de app kiezen waar je Netflix op wilt afspelen en alles regelen via je device.

7. Bekijk het Netflix-aanbod van andere landen
Bekijk het Netflix-aanbod van andere landen
Met de browserextensie Hola kun je met een paar klikken het Netflix-aanbod uit andere landen bekijken, waar vaak content tussen staat die in Nederland niet te zien is. Hoe je dat doet lees je in onze how-to buitenlands Netflix aanbod bekijken met Hola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *