Met deze app heb je altijd een bodyguard bij je

Companion
Stel je begeeft je in een lugubere, donkere wijk. En je hebt het gevoel dat je wordt aangekeken. Zou het dan niet fijn zijn om iemand bij je te hebben? Hetzij virtueel? There’s an app for that!

Companion is een app die ervoor zorgt dat er iemand live naar je kan omkijken vanaf zijn of haar smartphone. Het werkt simpel: in de app zie je een kaart en daarin stippel jij je route uit. Vervolgens verbind je een contact met de app. Een voordeel is dat je aangewezen contact niet de app hoeft te downloaden om met je mee te kijken. Zodra je bent begonnen aan je looproute vraagt de app op willekeurige momenten of alles nog goed gaat. Vervolgens druk je op de grote groene “Ja” op je scherm. Reageer je niet binnen 15 seconden wordt er automatisch contact opgenomen met een van je contacten. Ook registreert de app als je opeens aan het rennen bent geslagen of als je oordopjes uit de ingang zijn gehaald.

Voor Amerikaanse studenten is er zelfs een samenwerking tussen de app en de campus. Constateer je dat er iets niet pluis is kun je via de app een anonieme melding doorsturen naar de school. Zorg wel dat bij gebruik van deze app je batterij goed vol is aangezien de applicatie constant gebruik maakt van je GPS. De app is gratis te downloaden, iOS gebruikers kunnen HIER klikken. Androiders HIER. Een filmpje hoe de app werkt check je hieronder.

[gv data=”guHZpt-PdKs”][/gv]

Eén reactie

  1. Ik vraag me af hoe doelmatig deze app dan precies is, om in te kunnen grijpen is er toch fysieke interventie nodig, en een tasje roven, of iets anders, is zo gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *