Met deze drone hoef je je nooit meer onveilig te voelen

met deze aptonomy drone hoef je je nooit meer onveilig te voelen
Beveiling van je huis? De verlichting aanlaten om te doen of je toch thuis bent? Niet meer nodig als je deze drone hebt!

In Amerika en Spanje is het heel normaal om een beveiliger bij je wooncomplex te zien. In Nederland is dat minder ingeburgerd. Hier moeten we het doen met een buurtapp en een politieauto die eens per week langskomt.

Gelukkig kunnen we ons veiligheidsgevoel fors verbeteren dankzij de drone van Aptonomy. Deze securitydrone kan boven een wijk zweven en een heleboel kabaal maken als er een indringer wordt gesignaleerd.

De drone is eigenlijk vooral bedoeld voor fabrieken, pakhuizen en industrieterreinen. De drones zijn behoorlijk groot, ongeveer een meter en hebben acht propellers. Als de drone iets verdachts ziet, dan wordt er direct een zoeklicht aangezet en klinkt er door de speakers: ‘This area is secured.’

Er zitten ook blauwe en rode lichten op de drone. Uiteraad heeft de Aptonomy ook een camera, aan een camera met nachtvisie. De drone kan een beveiliger waarschuwen. Deze kan dan via de drone meer opnames maken en eventueel de indringers toespreken.

Klein probleem: Amerika heeft net een verbod op onbemande drones die ’s nachts vliegen ingesteld. Aptonomy verwacht echter dat er snel een ontheffing komt voor deze beveiligingsdrones.

Mocht je zelf een drone willen maken, ga dan aan de slag met deze Lego-set..

En ben je echt extreem lui, koop dan deze snackdrone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *