Met deze drones wil Amazon pakketjes gaan bezorgen

Met deze drones wil Amazon pakketjes gaan bezorgen
Welkom in de toekomst. Amazon heeft ons zojuist nóg een reden gegeven om nooit meer het huis te verlaten.

Bezorgtijd: half uurtje

In een interview met het Amerikaanse tv-programma 60 Minutes laat Amazon-oprichter Jeff Bezos weten dat ze aan een bezorgsysteem met Drones werken. Klanten die in een straal van ruwweg 16 kilometer binnen een van de 96 distributiecentra wonen kunnen binnen 4 á 5 jaar hun pakketjes vliegend laten bezorgen. De bezorgtijd zal dan niet meer dan 30 minuten bedragen. Té briljant gewoon. Je bestelde meuk mag dan alleen niet zwaarder zijn dan 2,27 kilogram, maar daarmee is volgens CEO Bezos 86 procent van alle Amazon-producten gedekt.

PrimeAir

De dienst gaat PrimeAir heten, maar komt er alleen als de luchtvaartautoriteiten (FAA) de regels aanpassen. Iets dat Bezos wel ziet gebeuren: “It will work and it will happen, and it’s gonna be a lot of fun.” Ja, stuffdroppen met drones lijkt ons ook een gaaf baantje. De drones weten waar ze pakketten moeten afgeven dankzij gps-coördinaten die bij het bestellen worden doorgegeven.

Onderstaande video geeft een blik in deze drone-toekomst.
[gv data=”98BIu9dpwHU”][/gv]

3 reacties

  1. Is er al een instantie of organisatie die zich bezighoudt met een stukje coördinatie van drones in ons luchtruim. Lijkt nu nog niet nodig, maar het kan nog druk worden wanneer op een gegeven moment veel meer bedrijven dit gaan doen. Ik zie al die drones al gaan. Dan kun je er op wachten dat er eentje tegen andere drone of een vogel aanvliegt. Ze zullen niet uitgerust zijn met collision warning.

    • @dennis: helaas zijn er op dit moment alleen maar teveel regels en mag helemaal niemand de lucht in…
      voor commerciële vliegers zijn er regels waar niet aan te voldoen valt en moet per vlucht toestemming vragen.
      dus ja, helaas zijn er instanties die zich daarmee bezig houden…

  2. Ik zie de hond er al op afvliegen. Ik hoop trouwens dat er een nauwkeurige GPS op komt, anders kon je pakketje nog wel eens bij de buren in de vijver belanden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *